0

Lakáshitel felvételének feltételei 2014 – családosok előnyben!

Lakáshitel felvételének feltételei 2014-ben is igen hasonlóak az előző évekhez képest, és megszokottaknak megfelelően néhány alapszabály nem módosult, de az új lakáshitel fajtákat, és a lakáshitelek törlesztését folyamatosan figyelemmel kell kísérni, mert mindig lehet egy-egy új konstrukció, és az új konstrukcióhoz új feltételek is dukálnak.

A lakáshitelek alapfeltételei, hogy az igénylő elmúljon már 18 éves, és rendelkezzen állandó bejelentett jövedelemmel, melyet a bankszámlájára utalnak. Mindenképpen kell, hogy rendelkezzen egy tehermentes ingatlannal is, melyet fel tud ajánlani mint jelzálogot. Külföldi állampolgár is vehet fel lakáshitelt, de csak akkor, ha van állandó bejelentett lakcíme Magyarországon.

Igen sok feltételnek kell megfelelni a lakáshitelhez

Igen sok feltételnek kell megfelelni a lakáshitelhez

A piaci alapú lakáshitelek felvételének nagyjából ezek az alapfeltételei, de persze minden ügylet és hitel más és más, nincs két egyforma lakáshitel szerződés, de a legfontosabb, hogy a felsoroltaknak minden lakáshitel esetében maradéktalanul eleget kell tenni. A kamattámogatott lakáshitelek esetében, valamint a közalkalmazotti lakáshitel további feltételek vannak, melyeknek meg kell felelni.

Az államilag kamattámogatott lakáshitel esetében például több gyermek megléte esetén a lakáshitel igénylője magasabb kamatkedvezményt kap, és rengeteg kiegészítő feltétel van, mely a szociális helyzetet érinti. A közalkalmazotti lakáshitel esetében csak az igényelheti ezt a típusú lakáshitelt, aki állami közfoglalkoztatott. Ilyen lehet a tanár, a rendőr, a mentős, a tűzoltó, az egészségügyi dolgozó, de a közszféra irodistái is ide tartoznak.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752