0

Lakáshitel fizetésének szüneteltetése

Lakáshitel fizetésének szüneteltetése általában akkor kérhető a bankoktól, ha valamilyen önhibánkon kívüli dolog miatt nem tudjuk a lakáshitel összegét havi szinten rendezni. Ez lehet baleset miatt, elhúzódó kórházi kelezés általi munkaképtelenség miatt, vagy számos családi okból. Ha bármilyen gondunk van, akkor a legfontosabb, hogy minél hamarabb a bank tudtára adjuk.

Ha a bank minél előbb megtudja a problémát, annál előbb tudnak segíteni, illetve a kialakult helyzetre megoldást találni. Számos lehetőség van ilyenkor, amiből választani lehet, a legtöbben azt szokták kérni, hogy a nemfizetés alatt felgyülemlett összeget darabolja el a bank, és az esedékes törlesztő részlet mellé fizesse be. Ez általában beválik és segít, de csak viszonylag kis összegű hátralék esetében szokott működni.

Ha nem tudjuk a lakáshitelt fizetni, több lehetőség közül választhatunk

Ha nem tudjuk a lakáshitelt fizetni, több lehetőség közül választhatunk

Ha nagyobb a gond, akkor lehet kérni akár moratóriumot is, ez alatt az adósnak nem kell fizetnie a hitelt, vagy megállapodástól függően csak a kamatokat kell fizetnie. Általában a hátralék itt már be van a hitelbe építve. Azaz, át kell szerződnünk, és a futamidő hosszabbításával, hogy a törlesztő részlet emelésével ki tudjuk a hátralékot fizetni.

Mindenképpen fontos, hogy a lakáshitel fizetésének szüneteltetését még időben jelentsük be a bankba, és csak akkor ne fizessünk semennyit a törlesztő részletből, ha nagyon nem tudunk. Érdemes azért valamekkora összeget mindenképpen belefizetni, hogy később kisebb legyen a visszafizetni való elmaradás.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752