0

Lakáshitel fizetési problémák

Lakáshitel fizetési problémák adódhatnak, ha az adós nem tud idejében fizetni, vagy ha tud is, akkor sem annyit, mint amennyi a szerződésbe és a közokiratba foglalva van. Ha el van maradva a törlesztő részlet fizetéssel, abból hosszú távon komoly problémák lehetnek, de ha csak 2-3 hónapnyi összeg hiányzik, akkor azt könnyedén orvosolni lehet.

Amennyiben 2-3 hónapig adódott lakáshitel fizetési probléma, és nem tudja az adós ezt egy összegben rendezni, akkor kérheti a pénzintézet segítségét, hogy megállapodjanak a hátralék törlesztésére. Lehet ezt a hátralékot több hónapig az adott törlesztő részlet mellé befizetni, és akkor lassan „elkopik” az elmaradás.

Idejében forduljunk segítségért ha baj van

Idejében forduljunk segítségért ha baj van

 Amennyiben az adós nem tudja az esedékes lakáshitel törlesztő részlet mellé befizetni, akkor kérheti, hogy szerződésmódosítással tőkésítsék a hátralékot, ezzel minimálisan is, de meghosszabbodik a lakáshitel futamideje. Ha olyan lakáshitel fizetési problémák adódnak, mely által viszonylag hosszú távon nem tud fizetni az adós, akkor mindenképpen át kell szerződni, és kérni a hitelintézetet, hogy segítsen kiválasztani azt a megoldást, amivel tartósan csökkenthető a havi törlesztő.

Ilyen lehet a rögzített árfolyamon való törlesztés, mely esetében a svájci frank alapú hitelt 180 forinton, az euró alapú hitelt 250 forinton, a japán yen alapú hitelt 2 forintos árfolyamon törleszthető.  A fennmaradó „rést”, mely a piaci árfolyam és a rögzített árfolyam között található, azt egy úgynevezett „gyűjtőszámlára” kerül, melyre az állam és a bank kamatkedvezményt nyújt.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752