0

Lakáshitel futamidő csökkentés

Lakáshitel futamidő csökkentése azért lehet fontos, hogy ha valaki szeretné a lakáshitelét hamarabb visszafizetni, akkor lehet ideális lehet ez a típusú szerződés módosítás. A szerződés módosítás díját viszont vállalnunk kell ebben az esetben. Ez általában 50-60 ezer forint, bár mindenképpen szerződéstől függ.

A lakáshitel futamidő csökkentése gyakorlatilag nincs nagyon megszabva, hogy mennyivel csökkenthető, ez is az adott konstrukciótól függ. Pár hónappal nyilván nincs értelme lerövidíteni a futamidőt, de 2-3 évvel már igen, sőt, egy 20 éves futamidejű lakáshitel szerződést akár 6-7 évvel is le lehet rövidíteni, viszont ehhez vállalnunk kell nem csak a szerződés módosítási díjat, hanem azt is, hogy igencsak meg fog emelkedni a lakáshitel törlesztő részlete.

A lakáshitel szerződésmódosítását alá kell írnia mindenkinek

A lakáshitel szerződésmódosítását alá kell írnia mindenkinek

Ha ezt tudjuk vállalni, akkor érdemes belevágni. A szerződés módosítás előtt meg kell beszélnünk a bankkal, hogy pontosan hány hónappal szeretnénk lecsökkenteni, és hogy ez mekkora törlesztő részlet emelkedést jelent. A szerződés módosítást a bank felé írásban kell jeleznünk, és meg kell várnunk, hogy elbírálják. Ez általában 10 nap.

Ha rendben van, akkor a szerződés módosítást mindenkinek alá kell írnia, aki eredetileg is benne volt, hiszen egy teljesen új példány fog készülni (ha csak a módosítás által nem kerül ki valaki a szerződésből), sőt nem csak a bank előtt kell aláírnia mindenkinek, hanem újra közokiratba kell foglalni a szerződést, így újra meg kell mindenkinek jelennie a közjegyző előtt.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752