0

Lakáshitel gyakori kérdések – és válaszok I.

Lakáshitel felvétellel kapcsolatban elég sok kérdés szokott felmerülni, itt most a teljesség igénye nélkül néhány kérdésre válasszal szolgálunk. Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy mik a feltételek? Nos erről már szólt több cikk is, de a legfontosabb, hogy nagykorú, magyar állampolgár, bejelentett munkaviszonnyal, fix legalább a minimálbért elérő keresettel kell rendelkeznie, és egy tehermentes ingatlannal, melyre a bank a jelzálogjogot ráterhelheti.

Ez az ingatlan lehet a megvásárolandó ingatlan is, melyet az ingatlan értékbecslő fog megnézni, hogy elegendő-e a felveendő lakáshitel összegéhez fedezetképpen. A legtöbb esetben az ingatlan értékének 60-70%-t lehet felvenni lakáshitel összegnek. Dióhéjban ezek az alapfeltételek. a másik gyakori kérdés, hogy hányan szükségesek egy lakáshitel felvételéhez? Nos, a válasz egyszerű: annyi ember kell hozzá, akik a bank által elvégzett vagyonvizsgálat alapján alkalmasak lehetnek hosszútávon visszafizetni a lakáshitel teljes összegét a futamidő alatt.

Lakáshitel kérdések és válaszok I.

Lakáshitel kérdések és válaszok I.

Ez lehet akár egy ember is, de ez elég ritka, hiszen ahhoz elég kiemelkedő jövedelemre van szükség. A másik kérdés, hogy mire fordítható a lakáshitel összege? Nos a válasz egyszerű: kizárólag lakáscélra. Ez lehet használt vagy új lakás, esetleg ház vásárlása, vagy felújítása, korszerűsítése, akár bővítése is, de építkezhetünk is belőle, mi több, még építési telket és vásárolhatunk a lakáshitel összegéből. A lényeg, hogy ellenőrizhetően lakáscélra menjen el a felvett hitel.

Sokszor feltett kérdés, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy megkapjuk a lakáshitelt? A helyzet az, hogy ez teljesen egyén és konstrukciófüggő - amiről a cikk folytatása bővebben is fog foglalkozni -, de általánosságban elmondható, hogy egy átlagos lakáshitel igénylés a folyósításig optimális esetben legalább egy hónap.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752