0

Lakáshitel igénylés lépései

Lakáshitel igénylés lépései a következők: az első és legfontosabb, hogy ne spóroljunk az idővel, mindenképpen törekedjünk arra, hogy a számunkra legmegfelelőbb lakáshitel konstrukciót találjuk meg. Ez eltarthat akár hetekig is, de ne legyünk türelmetlenek, megéri rászánni az időt, hiszen nem mindegy, hogy a következő években mennyi pénzt fogunk a lakáshitelre havi szinten befizetni. amikor úgy látjuk, hogy megtaláltuk a számunkra kedvező konstrukciókat, akkor menjünk be azokba a bankokba, kérjünk előre online vagy telefonon időpontot, és fáradjunk be.

Amit elsőként meg kell beszélnünk az adott bank ügyintézőjével, hogy pontosan mekkora összeget igényelnénk, milyen célra fordítjuk (új lakás vásárlás, használt lakás vásárlás, építkezés vagy felújítás) milyen papírok kellenek, milyen dokumentumokat kell igényelnünk a munkahelyünkről, a jelenlegi bankunktól, ahol a számlánkat vezetjük, valamint a  a földhivataltól és az adóhivataltól, esetleg egyéb szervtől.

Lakáshitel igénylése lépésről lépésre

Lakáshitel igénylése lépésről lépésre

A lakáshitel igénylés egyik legfontosabb lépése, hogy előkalkulációt kérünk a banktól, hogy pontosan meg tudjuk beszélni, hogy mekkora összegre van szükségünk, mekkora lesz a futamidő, és az ezekhez tartozó havi törlesztő részlet milyen nagyságú lesz. Ha kiválasztottuk a legszimpatikusabb bankot és konstrukciót, akkor egy lakáshitel igénylő lapot kell kitöltenünk, és leadni a szükséges dokumentumokat és okmánymásolatokat. Ezek után a lakáshitel bírálat előtt még kimegy az ingatlan értékbecslő és felméri annak forgalmi értékét.

Ha minden megvan, akkor nagyjából 2 hét múlva jelentkezik a bank, és nyilatkozik arról, hogy megkaphatjuk-e a lakáshitelt, vagy sem. Ha igen, akkor egy lakáshitel szerződés tervezetet küldenek el részünkre, amit ha rendben találunk, akkor egy időpont egyeztetés után az összes hitelügyletben szereplőnek meg kell személyesen jelennie a lakáshitel szerződést aláírni, melyet közokiratban is kell foglalni a közjegyző által.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752