0

Lakáshitel igénylés menete

Lakáshitel igénylés menete az alábbi folyamatokból áll:

Fontos, hogy alaposan körülnézzünk, öszehasonlítsuk mindegyik pénzintézet ajánlatát, majd a legmegfelelőbbnél igényeljük a lakáshitelt. Ha megtaláltuk a legszimpatikusabbat, akkor a legjobb ha időpontot kérünk: így elkerüljük a sorban állást, a felesleges várakozást és biztosak lehetünk benne, hogy hozzáértő hitelügyintézőhöz kerülünk.

A legelső dolog, hogy a pénzintézet ügyinézőjével megbeszéljük, hogy pontosan mekkora összeget igényelnénk, milyen célra fordítjuk (új lakás vásárlás, használt lakás vásárlás, építkezés vagy felújítás) milyen papírok kellenek, milyen dokumentumokat kell igényelnünk a munkahelyünkről, a pénzintézettől ahol a számlánkat vezetjük (ha csak nem annál az intézetnél igényeljük, ahol a folyószámlát vezetjük), a földhivataltól és az adóhivataltól.

Hiteligénylés fontos része az előkalkuláció

Hiteligénylés fontos része az előkalkuláció

A lakáshitel igénylés menete gyorsítható, ha jó előre kikérünk már néhány dokumentumot és azzal fáradunk be a bankba, vagy hitelintézetbe, ugyanis így pontosabb előkalkulációt tudunk kérni az ügyintézőtől, ügyesebben tervezhetünk és a lakáshitel törlesztő összege is jobban fog hasonlítani az előkalkuláció után a végleges, szerződésbe és közokiratba foglalt annuitásunkhoz.

Amint minden dokumentumot biztosítottunk a lakáshitel igényléséhez, az ügyintéző továbbítja azt az intézet megfelelő háttérosztályára, ahol a fedezetet, a jövedelmet és egyéb bevételeket összevetik, kiszámolják rá a kamatot és a futamidőt, majd a szerződéstervezetet leküldik ismét a fiókba, ahol megtekinthetjük. Ha mind a saját, mind a pénzintézet igényei találkoznak, akkor a szerződés aláírható, közokiratba foglalható, melyet a közjegyző is hitelesít. Ezek után annyi dolgunk marad csak, hogy a lakáshitel szerződésbe foglalt törlesztő részletet a szerződésben foglalt határidőig biztosítsuk.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752