0

Lakáshitel igénylése passzív bar listásoknak vajon lehetséges már?

A gazdasági válság nem csak a hiteligénylés feltételein szigorított, de bizony sok ember anyagi helyzetét is tönkretette. Nem nevezhető ritka jelenségnek az, hogy az ember válság előtt igényelt hitele bedőlt, és bar listára került. Az pedig, hogy valaki a bar listán szerepel, igencsak megnehezíti a dolgát a leendő hiteligénylések terén.

Lakáshitel igénylése passzív bar listásoknak vajon lehetséges már?

Lakáshitel igénylése passzív bar listásoknak vajon lehetséges már?

Lakáshitel igénylés előtt érdemes tisztázni egy dolgot. A bar listán két féle státuszban lehet szerepelni. Vagy aktív vagy passzív lehet az adós státusza. Aktív bárlistás az a személy, akinek még jelenleg is fent áll a tartozása. Passzív bar listás pedig az, aki igaz, hogy egy időben nem tudta fizetni a hitelét, és ezért felkerült a ma már inkább KHR listaként emlegetett adósak listájára, de ez már ki van fizetve, tehát valós tartozása már nincsen.

Lakáshitel igénylése passzív bar listásoknak vajon lehetséges már? A bankok és pénzintézetek nem szeretnek bar listásoknak kölcsön adni, így hiába passzív a státuszuk, nem tekinthetőek hitel képesnek. Ami jó hír, hogy míg régen több évig is a rendszerben maradtak még a passzív bar listások is, addig a KHR a kifizetéstől számított egy évben tartja őket fent csak a rendszerbe, utána szabadulnak a negatív hatásától, és ismét hitelképesnek tekinthetőek.

A jó hír tehát, hogy ki lehet szabadulni a bar listás megbélyegzésből, ám ehhez az kell, hogy kifizessék a korábbi tartozásuk, és egy év múlva már folyamodhatnak lakáshitelért. Érdemes azonban átgondolni, ha már egyszer kerültek ilyen kellemetlen helyzetbe, meg merik- e még egyszer kockáztatni azt, hogy hosszú- hosszú évekig havonta fizetni tudnak egy banknak.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752