0

Lakáshitel igénylése vajon khr- listásoknak is lehetséges lehet manapság?

A gazdasági válság bizony sok hiteltulajdonost tett tönkre anyagilag. Sokan veszítették el a lakásukat, mivel a megemelkedett törlesztő részletű hiteleket már nem tudták fizetni. Sajnálatos módon azonban nem elég, hogy valaki elveszítette az otthonát, de még a khr- listára is felkerült, ami a későbbi hiteligénylési lehetőségeit nagyban megnehezíti.

Lakáshitel igénylése vajon khr- listásoknak is lehetséges lehet manapság?

Lakáshitel igénylése vajon khr- listásoknak is lehetséges lehet manapság?

Lakáshitel igénylése vajon khr- listásoknak is lehetséges lehet manapság? Azt azért nem árt az elején tisztázni, hogy a mai khr- lista megegyezik a korábbi bar- listával. Azok, akik felkerültek a khr- listára, két féle státuszban szerepelhetnek. Az aktív adósoknak még mindig kiegyenlítetlenen a tartozásuk, és így bizony minden bank és pénzintézet szemében hitel képtelennek tekinthetőek.

Azok, akik viszont már passzív khr- listások, jobb helyzetben vannak a lakáshitel igénylés terén. Ők már kiegyenlítették a tartozásukat, és csak 1 évig maradnak a rendszerben. Ebben az egy évben még mindig nem juthatnak hitelhez, ám az egy év letelte után törlik őket a rendszerből, és tiszta lappal indulhatnak, vagyis ismét hitelképes lesz a bankok és pénzintézetek körében.

Egy lakáshitel igénylését mindig alaposan át kell gondolni, pláne egy olyan személynek, aki már szerepelt korábban az adósok listáján. Aki korábban besült már egy hitellel, az csak akkor vágjon bele még egyszer egy ilyen hosszú hosszú évekig fizetendő kölcsönben, ha van a háta mögött egy biztos bont, mondjuk egy családtag, aki baj esetén tud anyagilag segíteni.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752