0

Lakáshitel igénylésének feltételei

Lakáshitel igénylésének több feltétele is van, melyeknek egyszerre kell teljesülniük, ha úgy döntjük, hogy megigényeljük és leadjuk a az igénylést rá. Néhány alapfeltétel: a lakáshitel igénylőjének el kell 18 évesnek múlni, csak felnőttkorú igényelheti, és veheti fel az összeget. Magyar állampolgárságúnak kell lennie, vagy devizabelföldi személynek, mely azt jelenti, hogy külföldi állampolgár, de van magyar, állandó, bejelentett lakcíme, melyet természetesen igazolni is tud.

Lakáshitel felvételhez szükség van valamilyen arcképes azonosító okmányra, ami lehet személyi igazolvány, útlevél, vagy vezetői engedély. Ahhoz, hogy megkapjuk a lakáshitel szükség van állandó, bejelentett munkahelyre is, és onnan folyamatos, rendszeres átutalásra, melynél ott is van a közleményben, hogy munkabér.

Lakáshitel egyik feltétele a tehermentes fedezet

Lakáshitel egyik feltétele a tehermentes fedezet

Legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő havi fizetést kell a hitel felvevőjének leigazolnia, különben szó sem lehet a lakáshitelről. A jövedelemigazolás a munkáltatónál kell kikérni, és a számla vezető bankunktól kapott kivonattal együtt kell leadni, a lakáshitel igénylő papír kitöltése mellett. Ahhoz, hogy egyáltalán szó legyen a lakáshitelről, kell egy tehermentes ingatlan is fedezetképpen, mely lehet ház, lakás, garázs, üdülő, vagy nyaraló, de mindenképpen egy ingatlan legyen.

Ezt később egy ingatlan értékbecslő fogja felmérni, és az értékéről szóló riportot a bankban leadni. Ha minden a fent leírt feltételnek megfelelünk, még csak akkor kezdődhet el a lakáshitel iránti kérelem feldolgozása. Ha minden dokumentumot leadtunk, és nem volt szükség hiánypótlásra, akkor a bank elbírálja a beérkezett anyagot, amit általában 2 hét alatt – vagy egy kicsit több – szokott megtenni. Ha rendben van, akkor lehet a szerződést aláírni.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752