0

Lakáshitel induló költségek

Lakáshitel induló költségei igen változóak lehetnek. Mint ahogy itt a többi cikkben is írjuk ahány bank annyi konstrukció, minden ügylet és ügyfél más és más, nincs standard egyfajta hitel egyfajta díjakkal és kamatokkal. Mindig az adott konstrukciótól és az adott ügyfél és annak anyagi helyzetétől függ egy lakáshitel díjazása és akár egyéni elbírálása is.

Tehát mi irányadó információkat adunk, hogy a leendő vagy mér meglévő ügyfelek nagyjából képben legyenek. Mivel a törvények, jogszabályok, és a bankok belső szabályzatai is folyton változnak, ezt itt nehéz folyamatosan lekövetni, de mindent megteszünk azért, hogy lehetőleg pontos információt nyújtsunk.

Lakáshitel induló költsége százezres nagyságrendű is lehet

Lakáshitel induló költsége százezres nagyságrendű is lehet

A lakáshitel induló költségeit akár meg is spórolhatjuk, hiszen létezik olyan konstrukció, ahol a bank a lakáshitel költségeit beépíti a lakáshitelbe, és ezt úgy kommunikálja le, hogy kvázi ingyen van, de ezt felejtsük el már a legelején. Semmilyen hitel nincs ingyen, így a lakáshitel sem. a lakáshitel induló költségei lehetnek az igénylési díj, az ingatlan értékbecslő díja, hitelbírálati díj, és erre jöhetne még rá később a folyósítási díj, a közjegyző díja, stb.

Ezek lényegében a hitel összegétől függnek, így konkrét összeget nem írunk, de általában a vége egy legalább 6 számjegyű összeg. Abban térhetnek el egymástól a díjak, hogy befizethetjük esetleg ezt díjanként, vagy kérjük a lakáshitelbe beépíteni. Hosszú távon számolva az első opció éri meg.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752