0

Lakáshitel ingyenes előtörlesztés – lehetséges

A lakáshitel ingyenes előtörlesztés lehetősége több bankban is fenn áll. Amennyiben lakáshitellel rendelkezünk és összegyűlt annyi pénz, hogy úgy döntsünk csökkentjük vele a fennálló lakáshitel tartozásunkat. Azonban fontos megjegyezni, hogy előtörleszteni kis összeggel nem érdemes, csak akkor, ha a teljes hitelösszegnek legalább a 10 vagy 20 százalékával rendelkezünk már.

Ha előtörleszteni szeretnénk, akkor azt írásban a bankban jelezni kell egy direkt az előtörlesztésre szánt kérelem kitöltésével és leadásával. amennyiben megjött a banktól az erre vonatkozó pozitív válasz, befizethetjük vagy elutalhatjuk a számlánkra a pénzt. Az előtörlesztés a legtöbb bank esetében bizonyos költséggel jár, hiszen a bank így kevesebb bevételhez jut a csökkenő hitelösszeg miatt.

Évente általában ingyenes a lakáshitel előtörlesztése

Évente általában ingyenes a lakáshitel előtörlesztése

Azonban sok esetben az évente egyszer történő előtörlesztés ingyenes, vagyis semmilyen díjat nem kell külön fizetnünk, vagy nem vonnak le tőlünk előtörlesztés címszóval. Az előtörlesztéssel két dolgot érhetünk el. Az egyik, hogy a csökkenő hitelösszeggel a lakáshitel futamideje azonos törlesztő részlet fizetése mellett csökkenni fog. A másik, hogy azonos futamidő mellett a havi törlesztőrészletünket csökkentjük le.

Az utóbbit szokták azok választani, akiknek a lakáshitel fizetése valamilyen nehézségbe ütközik, és megállapodást kötnek a bankkal.  Fontos, hogy mielőtt előtörlesztünk, vegyük fel a kapcsolatunkat a bankunkkal és érdeklődjünk meg minden fontos részletet az előtörlesztésről. Nem csak azt, hogy ingyenes-e, hanem azt is, hogy mi a pontos menete, és mennyi időt vesz igénybe a folyamat.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752