0

Lakáshitel jövedelem nélkül is igényelhető már?

Sokan nem is gondolnak bele abba, még a folyamat elején, hogy mekkora dolognak is számít egy lakáshitel igénylése. Az elején még könnyedén fizethető havi törlesztők azonban, az évek múlásával egyre inkább súlyként nehezedhetnek az ember vállára, hiszen egy váratlan helyzetben akár már gondot is okozhat a rendszeres és pontos fizetése. A bankok éppen a nem fizetések elkerülése érdekében szigorítottak az igénylés feltételein is.

Lakáshitel jövedelem nélkül is igényelhető már?

Lakáshitel jövedelem nélkül is igényelhető már?

Lakáshitel jövedelem nélkül is igényelhető már? Még jó néhány éve volt rá lehetőség, hogy jövedelem igazolás nélkül is lehetett kölcsönhöz jutni egyes pénzintézeteknél, manapság ez már ehetetlen. Egy bank sem ad jövedelem vagy másképp nevezve jövedelemigazolás nélkül lakáshitelt. Ez nevezhető az egyik legfontosabb feltételnek, hiszen a bank pont a jövedelem alapján állapítja meg a legfontosabb dolgokat.

Azért fontos, hogy legyen a lakáshitel igénylőjének fix jövedelme, mert a bankok és pénzintézetek ez alapján fogják megítélni, hogy mekkora hitelre is jogosult az illető, mekkora lesz a havi törlesztője, és hogy milyen futamidővel kaphatja meg a kölcsönt. Ezeken felül pedig természetesen ez a banknak egy fajta biztosíték arra, hogy az elkövetkező években az adós tudja majd fizetni a törlesztő részleteket pontosan és időben.

Azoknak tehát, akiknek nincs bejelentett munkahelyük, és ezáltal nem tudnak jövedelem igazolást bemutatni a bankban a lakáshitel igényléshez, nem fog sikerülni a kölcsön megszerezése. Ez azonban nem azért van, mert a bankok ki akarnának szúrni az emberekkel, hanem pusztán azért, hogy megóvják a népességet attól, hogy az eladósodás szélére sodorják magukat.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752