0

Lakáshitel kalkulátor használata 2014-ben

lakáshitel kalkulátor használata 2014-ben az előző évekhez hasonlóan alakul. A kalkulátorok kitölthetősége, és a használatuk azonban itt-ott néhány ponton módosul. A lakáshitel kalkulátorok közül azokat érdemes kiemelni, melyeket részletesen lehet kitölteni, és sok adatot tudunk vele kinyerni.

A lakáshitel kalkulátor egyik lényege, hogy a laikus lakáshitel igénylő otthonról, egyszerűen tudjon a hitel felvétele előtt tájékozódni. Eddig csak a bankokban volt elérhető a kalkulátor, amikor az ügyintéző készített kalkulációt a hiteligénylő részére. Most viszont, összeülhet otthon a család, és könnyen meg tudják vitatni az általuk rendelkezésre álló, saját adataik alapján, hogy még mielőtt bemennének a fiókba, mire számíthatnak.

Lakáshitel kalkulátort bárki használhatja

Lakáshitel kalkulátort bárki használhatja

A bankok igyekeznek olyan kalkulátorokat összeállítani, melyek egyre részletesebbek, azonban nem igényelnek semmilyen pénzügyi képzettséget a használatuk, tehát bátran használhatja őket bárki. A lakáshitel kalkulátorok lényege, hogy 3 fő adat alapján egy alaptájékoztatást adjon. A 3 alapadat a lakáshitel összege, futamideje, és havi törlesztő részlete.

Ha a család tudja, hogy mekkora havi fix bevétele van, és tudja is igazolni, akkor ki tudja számolni, hogy havi szinten mennyit tud félretenni a lakáshitel törlesztő részletére. Tehát ha megvan, hogy mennyit tudunk havonta fizetni, és azt feltételezzük, hogy nyugdíjig dolgozunk, tehát addig tart a futamidő, akkor könnyen ki tudjuk vele kalkulálni, hogy mekkora lehet a maximális hitelösszeg melyet felvehetünk.

  
Iktatva: Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752