0

Lakáshitel kalkulátor – Raiffeisen

A Raiffeisen Bank lakáshitel kalkulátorral nem csak lakáshitelt, de a különböző személyi hitel konstrukcióikat is ki lehet kalkulálni. A Raiffeisen lakáshitel kalkulátor használata előtt is felhívják a figyelmet, hogy a mi általunk otthon készített kalkuláció egyáltalán nem biztos, hogy meg fog egyezni a később a bank szakemberei által használt kalkulátorok által hozott eredményeinek.

Mivel minden igénylő már és más, nincs két egyforma lakáshitel, ezért az ügyfelek minősítése alatt egy teljesen más eredmény is kijöhet. A belső banki kalkuláció során ugyanis részletesen megvizsgálják az igénylő vagyoni helyzetét, megvizsgálják, hogy mekkora a jövedelme, és mekkora jelzálogként bejegyezhető ingatlannal rendelkezik. Ez nagyon fontos, hiszen a lakáshitel csak jelzáloghitelként működik.

A lakáshitel kalkulációnak fontos eleme az ingatlanbecslő értékelése

A lakáshitel kalkulációnak fontos eleme az ingatlanbecslő értékelése

Mi otthon a számítógépünkkel kényelmesen kiszámolhatjuk, hogy mennyi lesz a lakáshitel havi törlesztő részlete, mekkora összeget vehetünk fel és mekkora futamidőre, és mindezt milyen hitelösszeg és havi bevétel megadása mellett. A kalkulátorral arról is tájékozódhatunk, hogy az ingatlan, melyet felajánlunk megfelel-e a követelményeknek, mely főleg az ingatlan értékére vonatkozik.

Ez esetben a hitel hivatalos bírálata alatt természetesen egy a bank által küldött ingatlanbecslő is fel fogja mérni az adott ingatlan vagy ingatlanok értékét, melyet fedezetként kívánunk a lakáshitelbe vonni. Az ő kalkulációja is szerves részét képezi a bank által meghatározott kamatoknak, valamint a kiszámolt törlesztő részletnek, futamidőnek, és magának a hitelösszegnek is.

  
Iktatva: Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Raiffeisen Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752