1

Lakáshitel kalkulátor támogatott lakáshitelhez

A lakáshitel kalkulátor támogatott lakáshitelhez is használható, ugyanis a modernebb, fejlettebb otthon elérhető lakáshitel kalkulátorok segítségével már elég részletes kalkulációt tud készíteni még az is, aki egyáltalán nem ért a pénzügyekhez.

A bankok weboldaláról letölthető lakáshitel kalkulátorok előnye, hogy nagyon részletesek, nem csak azt tudjuk meg, hogy mennyi lesz a törlesztő részlet, hanem azt is, hogy egy bizonyos változás hogyan hat a lakáshitel törlesztésére a jövőben. Erre remek példa az alapkamat változása. Minél feljebb megy az alapkamat, annál magasabbak lesznek a lakáshitelek kamatai, és annál magasabb lesz ez által a törlesztő részlet is.

Lakáshitel kalkulátorral otthon is kalkulálhatunk

Lakáshitel kalkulátorral otthon is kalkulálhatunk

A lakáshitel kalkulátorokat alapvetően azért jó használni, mert otthonról is egyszerűen rálátunk a legfontosabb összefüggésekre, és megkapunk egy saját készítésű kalkulációt, amihez nem kell bemenni a bankfiókba. A lakáshitelek legtöbbjénél a kamatperiódus rövid, tehát félévente, évente, vagy maximum 2 évente változtathatják a lakáshitel kamatát a bankok. Ha az alapkamat durván felmegy, akkor a lakáshitel kamatok is feljebb mennek.

A lakáshitel kalkulátorok segítségével azt is ki tudjuk számítani, hogy adott jövedelem mellett, és adott ingatlan értékkel számolva (mely mint jelzálog fog az ügyletben szerepelni) mekkora lesz a várható törlesztő részlet, mekkora lehet maga a lakáshitel összege, és mekkora lesz a törlesztőrészlet. A lakáshitel kalkulátorról érdemes tudni, hogy csak tájékoztató jellegű adatot ad.

  
Iktatva: Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitel kalkulátor támogatott lakáshitelhez"

  1. Moldvai Sándorné szerint:

    Miért is találom meg az emai-l címem, ha nem publikus?

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752