0

Lakáshitel kalkulátor tesztelése – keressük a legjobbat!

A lakáshitel kalkulátorok közül sokfélét lehet elérni a bankok, és különböző pénzintézetek weboldalain. A sokféle lakáshitel kalkulátor néha kicsit megzavarhatja az embert, de könnyen megtanulható a használatuk, és nem kíván meg semmilyen előképzettséget sem a használatuk.

A lakáshitel kalkulátorok lényege, hogy a lakáshitel tulajdonságai közül a 3 legfontosabb közül az egyiket ki tudjuk kalkulálni. De mi is ez a három tulajdonság? Az egyik nyilvánvalóan maga a lakáshitel összege, tudnunk kell, hogy mekkora összeget tudunk felvenni, a másik dolog a havi törlesztő részlet, hiszen nem mindegy, hogy havi szinten mennyi pénz fogunk a lakáshitelre költeni, és mennyi fog maradni minden más egyéb költekezésre.

Lakáshitel kalkulátorral otthon is megtudhatjuk mennyit kell fizetnünk

Lakáshitel kalkulátorral otthon is megtudhatjuk mennyit kell fizetnünk

A harmadik dolog pedig a lakáshitel futamideje, melyet szintén ki tudunk a lakáshitel kalkulátorral számolni. Ezeket lehet kombinálni. Tehát ha szeretnénk megtudni, hogy mekkora lakáshitel vehetünk fel akkor írjuk be a futamidőt, és, hogy mennyit tudunk havonta a lakáshitel törlesztő részletére szánni. Ha azt szeretnénk kikalkulálni, hogy mennyi ideig kell fizetni, akkor adjuk meg a törlesztő részletet és a hitelösszeget.

A legjobb lakáshitel kalkulátor a letölthető Excel-es verzió, mely igen részletes kalkulátor, több dolgot is ki lehet vele számolni – többek között azt, hogy egy esetleges alapkamat változás hogyan hat a törlesztésre. Ilyen verziójú kalkulátora pl. az Erste Banknak van.

  
Iktatva: Erste, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752