0

Lakáshitel kamat kalkulátor – hányan számol?

Lakáshitel kamat kalkulátor személyre szabott kamatot számít ki ha lakáshitel felvételén gondolkozunk. A lakáshitel kalkulátor azért más, mint a többi, mert segítségével az aktuális pénzpiaci változásokat is nyomon tudjuk követni, és a szerint kalkulálni. Az a legjobb, ha a letölthető típusú kalkulátorral számolunk, mert csak abban van módunk módosításokat eszközölni.

Ha letöltöttük az általában Excel file-ként elérhető kalkulátort, akkor nincs más dolgunk, mint a megfelelő adatokkal kitölteni. A kalkulátorba fel kell vinni a rendszeres havi jövedelmünket, a jelzálogként szereplő ingatlan értékét, és a hitelösszeget, majd a végén megkapjuk, hogy mennyi lesz a havi törlesztő részletünk. Természetesen ezek variálhatóak, így kiszámíthatjuk a hitelösszeget és a futamidőt is.

A lakáshitel kamat kalkulátort be lehet állítani a kamat-változások követésére

A lakáshitel kamat kalkulátort be lehet állítani a kamat-változások követésére

Ha a fenti adatokat felvittük, akkor megkapjuk a szükséges kalkulációt, de a kamatoknál állítható a kamatváltozás általi törlesztő részlet változása is. Ha emelkedik a kamat, akkor a törlesztő részlet is emelkedik, ha csökkent, akkor a részlet is csökkenni fog. Fontos ez még a hitel felvétele előtt tudatosítani magunkban.

Nagyon fontos tudni, hogy a hitel felvételekor számított kamat, az nem a hitel teljes futamidejének kifutásáig marad ugyan annyi, hanem a pénzpiaci mozgásokra is reagál, de főleg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által bizonyos időközönként közzétett alapkamat számít, tehát annak emelkedése vagy csökkenése közép-, és hosszútávon változtathatja a lakáshitelünk kamatát is, mely kihat a havi törlesztő részletünk mennyiségére is.

  
Iktatva: Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752