0

Lakáshitel kamatok összehasonlítása

Lakáshitel kamatok összehasonlítása nem különösebben nehéz hiszen a lakáshitel piacon jelenleg nem túl sok konstrukció érhető el. Jelenleg a piaci kamatozású lakáshitel és az államilag kamattámogatott lakáshitel konstrukció igényelhető. A piaci kamatozású lakáshitel az alapkamattal párhuzamosan változhat, ami azt jelenti, hogy ha a magyar jegybank csökkenti az alapkamatot akkor csökken, ha növeli, akkor nő a lakáshitel kamata is és vele együtt a lakáshitel havi törlesztő részlete is.

Piaci kamatozású lakáshitel nagyjából 7-9%-tól indul. Ha azonban kifogunk az egyik banknál egy lakáshitel akciót, akkor könnyen lehet, hogy a kamatok 1-2%-al is lejjebb mehetnek, attól függetlenül, hogy m azt az akciót mennyire tudtuk kihasználni. Hiszen néhány bank azzal akciózza a lakáshiteleit, hogyha a lakáshitel igénylése után oda érkezik a jövedelmünk, és legalább havi két csoportos beszedési megbízásra szerződünk le a bankkal, akkor a lakáshitel kamatából hajlandó engedni.

A válság óta csökkentek a lakáshitel kamatok

A válság óta csökkentek a lakáshitel kamatok

Sőt, még kisebb lehet a kamat, ha az átlaggal szemben magasabb a jövedelmünk és vagy egynél több ingatlant tudunk bevonni jelzálogképpen. Ha a kamattámogatott lakáshitelt választjuk, akkor az állam közvetve a bankon keresztül ad nekünk kamattámogatást, ami abban merül ki, hogy ha külön megigényeljük a kamattámogatást, és az elfogadásra kerül, akkor kevesebb lesz a lakáshitelünk kamata és ez által kisebb lesz a törlesztő részletünk is.

A kamattámogatott lakáshitel egyik feltétele, hogy legalább egy gyermekkel rendelkezzünk, de jobb ha több is van, mert minél több gyermek van a családban, annál magasabb lesz az állami kamattámogatás mértéke. Ez esetben a kamat akár 6% is lehet.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752