0

Lakáshitel kérelem

Lakáshitel kérelem benyújtását követően általában két hét mire a pénzintézetek reagálnak. Általában telefonon vagy emailben értesítenek róla, hogy a kérelmet elfogadták-e vagy sem. Ha nem fogadták el, akkor több kimenetele is lehet a dolognak. Vagy azért utasították el mert a lakáshitel igénylés során valamelyik kizáró kritériumba esünk bele (pl.: KHR listán szerepelünk, nincs elég jövedelmünk vagy nem elég a fedezet), vagy csak hiánypótlás miatt dobták vissza.

Ha csak a hiánypótlás miatt került a lakáshitel kérelem elutasításra, akkor az a jobbik eset, hiszen, a jövőben csak be kell szereznünk bizonyos dokumentumokat, vagy egy-egy papíron javítani kell valamit. Ilyen lehet egy elírt dátum vagy hiányzó aláírás. Ezeket viszonylag könnyen és gyorsan pótolni lehet, a kérelem a hiánypótlás után már hamarabb elfogadásra kerül.

Akár két hét után leszerződhetünk

Akár két hét után leszerződhetünk

Amennyiben a kérelem el lett fogadva és fel lett dolgozva, akkor a bankok szakemberei a kérelem és a benyújtott dokumentumok és papírok alapján el tudnak végezni egy kalkulációt, melynél megtudjuk, hogy milyen futamidővel mekkora törlesztő részletet kell majd fizetnünk, illetve el tudják készíteni a lakáshitel szerződés tervezetet.

A lakáshitel szerződés tervezetet kérhetjük, hogy emailben is küldjék el nekünk, hogy át tudjuk tekinteni, és a lakáshitel ügylet összes szereplője előzetesen el tudja olvasni és értelmezni tudja. Erre azért van szűkség, mert ha esetleg nem stimmel, vagy nem tetszik valami, akkor még módosíthatunk a szerződésen. Ha azonban minden megfelel, akkor időpont egyeztetés után be kell fáradnia az összes hitel ügylet szereplőnek a bankfiókba és alá kell írnia a szerződéseket.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752