0

Lakáshitel kiváltás

Lakáshitel kiváltás több módját is ismerjük. Az egyik lehetséges lakáshitel kiváltási mód, ha egy összegben visszafizetjük az egész lakáshitelt. Ehhez vagy már eleve rendelkezünk az ehhez szükséges összeggel, vagy igényelnünk kell egy másik pénzintézettől új lakáshitelt. Amennyiben már rendelkezünk egy bizonyos összeggel, de nem a teljesen hátralévő hitelösszeggel, akkor vehetünk fel mellé személyi kölcsönt is – főleg, ha az a cél, hogy a jelzálog törölve legyen az ingatlanunkról.

A lakáshitel kérelem benyújtása után nagyjából – ha minden jól megy – két hétre van ahhoz szükség, hogy fel legyen dolgozva az igény, és egy szerződés tervezetet készítsen az adott bank. Ha elkészült a lakáshitel szerződés első még nem végleges példánya, akkor áttekintés után akár alá is lehet írni, ha mindent rendben találtunk rajta.

A tranzakciós illeték megfizetéséről se feledkezzünk meg!

A tranzakciós illeték megfizetéséről se feledkezzünk meg!

 Ha az új lakáshitel ügyletben többen is szerepelnek, mint zálogkötelezett, adóstárs, vagy kezes, akkor mindegyiküknek meg kell jelennie az új szerződés aláírásakor. Az új szerződést természeten közjegyző előtt hitelesíttetni kell, közokiratba kell foglalni azt. Amikor a már meglévő pénzösszeget vagy az új lakáshitel összegét a bank folyósította, akkor tudjuk mi is továbbutalni arra a bankszámlára, ahol a kiváltandó lakáshitel található.

Kiváltás során a kiváltandó hitel végtörlesztés alá kerül. Így meg kell várnunk, hogy megkapjuk a törlést az előző bankból és a földhivatal felé is jeleznünk kell, hogy a jelzálog esetlegesen másik ingatlanra kerül át. Lakáshitel kiváltásakor legyen a szemünk előtt a tranzakciós illeték összege is, úgy kalkuláljunk, hogy ezt is nekünk kell fizetni.

  
Iktatva: Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752