0

Lakáshitel közalkalmazottaknak

Kedvezményes lakáshitel hamarosan úgy néz ki közalkalmazottaknak is felvehető lesz. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium eltökéltnek látszik egy új konstrukció kidolgozásán mellyel a közszolgálati dolgozók jobban meg lennének becsülve, immár az állam által is, és egy olyan életpályamodellt szeretnének bevezetni, mellyel kedvezményes lakáshitelt is tudnak igényelni.

Első körben a  közigazgatási, katonai és rendvédelmi életpályán dolgozók részére szeretnének egy olyan kedvezményes otthonteremtési hitelkonstrukció kidolgozását segíteni, mellyel a kormányzati szolgálati, hivatásos szolgálati, hivatásos katonai jogviszonyokban foglalkoztatottak számára kamattámogatást tud nyújtani, ezzel alacsonyabb törlesztő részletet biztosítanának és a kamattámogatást a lehető leghosszabb időre vezetnék be.

A rendvédelmi dolgozók is kedvezményes lakáshitelkez juthatnának

A rendvédelmi dolgozók is kedvezményes lakáshitelkez juthatnának

Ez kifejezetten újítás az eddig igényelhető államilag kamattámogatott lakáshitelekhez képest. Hiszen annak az igénylése eddigi úgy nézett ki, hogy a lakáshitel igénylő papír mellé ki kellett tölteni egy kérvényt, melyben kérjük, hogy állami kamattámogatású lakáshitelt kaphassunk. Eddig fontos kitétel volt, hogy legalább egy gyermekkel rendelkeznie kell az igénylőnek. Minél több gyermekünk van, annál magasabb a kamattámogatás mértéke.

A közalkalmazottaknak szánt lakáshitel pedig nem feltétlenül lenne kötve a gyermekek számához, hanem inkább szociális alapon lenne nyújtva, illetve a szolgálat idő is valószínűleg sokat fog nyomni a latban. Bárhogy is legyen végül, arra mindenképpen szükség van, hogy a közalkalmazottaknak is biztosítsuk a lakáshitel felvételét, hogy ők is idővel saját otthonhoz jussanak.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752