2

Lakáshitel külföldieknek – lehet?

Lakáshitel külföldieknek is igényelhető. Ha nem magyar állampolgárok vagyunk, de szeretnénk felvenni Magyarországon lakáshitel, akkor ennek különösebb akadálya nincs. A lakáshitel felvételének menetét nem befolyásolja az, hogy nem vagyunk magyar állampolgárok. A lényeg az, hogy legyen elég jövedelmünk, amiből fizetni tudjuk a hitelt és fedezetünk, ami a banknak megfelel.

A lakáshitel felvétele külföldi állampolgárnak annyiban tér csak el a magyar állampolgárokétól, hogy állandó bejelentett magyarországi lakcímmel és érvényes tartózkodási engedéllyel kell rendelkeznie, mely nem jár le a lakáshitel igénylés alatt. Annyi módosítás szokott még történni, hogy a fedezete értékének nem 70, hanem 60%-át fogadja el a bank, magyarul, ha 10 millió forintot igényel, akkor az ingatlan értékének legalább 16 millió forintnak kell lennie.

Külföldi állampolgár is juthat itthon lakáshitelhez

Külföldi állampolgár is juthat itthon lakáshitelhez

Az sem jelent gondot, ha a fizetését nem Magyarországról kapja, sőt, akkor is igényelheti a lakáshitelt, ha külföldön dolgozik, és onnan kapja közvetlenül a fizetését. Ezen a téren is úgy működik minden, mintha magyar állampolgár lenne. Kell a külföldi munkáltatójától egy angol nyelvű munkaáltatói igazolást és jövedelem igazolást kérnie.

Van olyan bank, amely a német vagy a francia nyelvű jövedelem igazolást is elfogadja. Ha az összes szükséges papírt leadtuk, kitöltöttük az igénylőlapot. akkor már csak az ingatlanbecslőre kell várnunk. Amint elkészült a szerződés, már a külföldi állampolgár is mehet azt aláírni, annyi a kikötés, hogy az adóstársnak is – ha nem magyar -  kell bejelentett magyarországi lakhely és érvényes tartózkodási engedély.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

2 hozzászólás "Lakáshitel külföldieknek – lehet?"

 1. Melinda szerint:

  Udvozlom.
  szeretnék érdeklodni.
  Mi használt lakást szeretnénk venni, kb 9 millioért.vidéken.
  Én magyar állampolgár, vagyok , a férjem román.Van két gyerekunk.Mi 38 évesek vagyunk.
  Lakástakarékunk oktoberben jár le.
  A férjem igényelhet hitelt(román állampolgár).? Havi jovedelme mennyi kell legyen? én jelenleg csak gyest kapok.
  koszonom ha válaszol.
  udv.Melinda

 2. Egri Timea szerint:

  Jo napot!

  Nalunk nem egyszeru a helyzet, de talan tudnak nekem valaszt adni. En magyar, a parom szlovak allampolgar. mindketten nemetorszagban dolgozunk. Szeretnenk egy lakashitelt felvenni szlovakiaban egy ottani csaladi haz megvetelehez. Milyen dokumentumokra van szuksegem igy kulfoldikent?
  koszonom ha valaszolnak. :-)

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752