0

Lakáshitel lakásbiztosítás

Lakáshitel lakásbiztosítás nagyon sok esetben kötelező, ha lakáshitelt szeretnénk felvenni. Adott pénzintézet válogatja, hogy milyen konstrukcióban biztosít lakáshitelt az igénylőnek. Mivel lakáshitelt nem lehet, csak ingatlanfedezettel felvenni, így ha az ingatlanban bármi kár keletkezik, a fedezeti érték is csökken, kisebb lesz, mint amely alapján megállapította a bank a törlesztő részletünket.

Lakásbiztosításból több féle is van. Létezik a standard lakásbiztosítás, melyet havi szinten kell fizetni, külön a biztosítónak, és ha bármilyen kár éri az ingatlant, mely lehet, viharkár, tűz, betörés, árvíz, belvíz, földrengés, vagy egyéb, akkor a biztosító egyik munkatársa eljön a kárt felmérni és megállapít egy összeget, mellyel kompenzál minket.

Ne kockáztassunk, kössünk biztosítást!

Ne kockáztassunk, kössünk biztosítást!

Létezik külön lakáshitel lakásbiztosítás is, melyet a kölcsönszerződéssel együtt kötünk meg, és a lakáshitel havi törlesztő részlete mellé fizetjük, vagy esetleg, kombi-lakáshitel biztosítás esetén, maga a törlesztő részlet is tartalmazza már a biztosítás összegét, így nem kell még külön a biztosítónak is fizetni. Ez egy kényelmesebb, egyszerűbb megoldás.

Lakáshitel felvételekor érdemes belekalkulálni, hogy úgy igénylejük meg a hitel összegét, hogy ne csak a lakáshitel havi törlesztő részletét tudjuk fizetni, hanem a biztosítás díját is. A biztosítót is érdemes jól kiválasztani, de kérhetjük a bank segítségét is, hogy Ő melyiket ajánlja, ugyanis sok esetben le vannak már szerződve egy adott biztosítóval, és az is előfordulhat, hogy nem Nekünk kell a biztosítást intézni, hanem a bank fogja.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752