0

Lakáshitel lakástakarékkal

Lakáshitel lakástakarékkal egy olyan formájú lakáshitel, melynek fizetése közben takarékoskodhatunk is. A törlesztőrészlet egy része akár befektetésre is kerülhet, és a profitot a végén megkaphatjuk. Lakástakarékkal kombinált lakáshitelt akkor érdemes felvenni, ha a lakáshitel futamideje viszonylag hosszú, hiszen érdemleges mennyiségű profitot akkor várhatunk csak tőle. Minél tovább van a pénz befektetve, annál több lesz a haszon rajta.

Az egyik ilyen lakáshitel lakástakarék a Fundamenta Lakáskassza, mely a Lakás-Takarékpénztárral egy olyan speciális kombi hitel konstrukció, mellyel a lakáshitel és a megtakarítás egy szerződésben, a lakáshitel által válik valóra. Ha a lakáshitelünket a bank elbírálja és folyósítja, akkor a lakáshitel összegének egy részét kell csak egy bizonyos ideig fizetni, még hozzá a lakáshitel kamatait, az előtakarékosság idején.

Lakáshitel takarékkal is kombinálhatól

Lakáshitel takarékkal is kombinálhatól

Amikor a megtakarítás lejár, akkor a felgyűlt kamatok és az állami támogatás egyszerre kerül jóváírásra a lakáshitel tőkéjében, csökkentve azt, és ezzel a lakáshitel futamidejét is. Ez után az összeg után, kivételesen nem kell kamatadót fizetnünk. Sőt, ha már eleve van betétre szánt pénzünk, akkor azt is pluszban beleforgathatjuk, és az után is ugyan úgy jár majd a kamat, és az után sem kell kamatadót fizetnünk.

Érdemes belevágni, hiszen az ilyen kombinált hitelek mindig népszerűek és spórolhatunk is vele, méghozzá a lakáshitelünk fizetését könnyíthetjük meg vele, mely egy ilyen válságos időszakban mindenkor jól jön.

 

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752