0

Lakáshitel lezárása

Lakáshitel lezárása a bank feladata, nekünk a következőket kell tennünk ahhoz, hogy a lakáshitelt le tudjuk időben vagy éppen idő előtt zárni. Ha a lakáshitelünk futamideje lejárt, azaz az összes havi törlesztő részletet maradék nélkül befizettük, akkor a bank kiad egy igazolást arról, hogy a lakáshitel teljes mértékben vissza van fizetve, és a nullás igazolás átvehető általában egy héten belül.

Amennyiben minden rendben van, a bank leveszi a kezét az ingatlanról, melyre korábban jelzálogszerződés volt kötve, és az ingatlanunk újra szabaddá válik. Ha még nem járt le a lakáshitel futamideje, mi akkor is gondoskodhatunk a lezárásáról kétféleképpen. Vagy már eleve rendelkezünk azzal az összeggel, melyet be tudunk a hitelbe végtörleszteni, vagy veszünk fel egy másik hitelt, és abból fizetjük vissza az előző lakáshitelünket.

A lakáshitel lezárásánál kell kapnunk egy nullás igazolást

A lakáshitel lezárásánál kell kapnunk egy nullás igazolást

Ha a lakáshitelünket végtörlesztjük, akkor az egész lakáshitelt, teljes összegét egy összegben visszafizetjük. Csak akkor tudunk végtörleszteni, ha ezt a lakáshitel számlánkat vezető bank jóváhagyja - ehhez írásos kérvényt kell benyújtani. Mielőtt végtörlesztünk, ki kell kérni a banktól egy még aktuálisan fennálló tőketartozásról szóló igazolást, hogy tudjuk, mekkora összeget kell kifizetnünk.

Ehhez kell a megfelelő összeget előteremtenünk és biztosítani a bankunk számára, méghozzá időben. Ha utaljuk a pénzt, akkor mindenképpen be kell majd írni a közlemény rovatba, hogy végtörlesztés, vagy bármit, melyet a bank kér, hogy teljesen bizonyossá váljon, hogy mi ezt az összeget a lakáshitel lezárására szánjuk.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752