0

Lakáshitel Magyarországon

Lakáshitel igénylését Magyarországon a következőképpen tehetjük meg. Először is első és legfontosabb, hogy letisztuljon, hogy pontosan mire szeretnénk felvenni a lakáshitelt, és pontosan mekkora összegre van szükségünk. Ha ezekben biztosak vagyunk, akkor kezdjünk el keresni bankokat, hitelintézeteket, akik lakáshitelt kínálnak és hasonlítsuk össze az ajánlataikat.

Úgy a legegyszerűbb és legértelmesebb az összehasonlítás, ha a havi törlesztő részletet vesszük alapul. Minél alacsonyabb, annál jobb. Ne sajnáljuk az időt, még megtaláljuk a számunkra legkedvezőbb konstrukciót, és ne csábuljunk el egy-egy kecsegtetőnek tűnő ajánlattól. Lakáshitelt Magyarországon lakás vásárlására, építésére, új ház építésére és felújítására, lakás modernizálásra, korszerűsítésre, telekvásárlására fordíthatjuk.

Magyarországon nem nehéz lakáshitelhez jutni

Magyarországon nem nehéz lakáshitelhez jutni

Ha már megvan a pontos összeg és a pénzintézet is, akkor két féle lakáshitel közül választhatunk: piaci kamatozású, vagy kamattámogatott. A piaci kamatozású hitel felvétele egyszerűbb, ott csak az igénylő nyomtatványt kell kitölteni. a kamattámogatott lakáshitelnél pedig az állami kamattámogatást írásban kell igényelni. Kamattámogatásban akkor részesülhetünk, ha legalább egy gyermekünk van.

Ha az igénylő dokumentumokat leadtuk, akkor az ingatlan értékbecslő fog kijönni, hogy felmérje a fedezetül szolgáló ingatlan értékét, mely lehet a lakáshitel tárgya is, de lehet egy külső ingatlan fedezet is, még olyan is, melynek nem mi vagyunk a tulajdonosai. Amennyiben az értékbecslés is elkészült, a lakáshitel folyósításáig már csak alá kell írni a kölcsön szerződést, és nagyjából 3-4 hetet várni, míg megérkezik a számlánkra a pénz.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752