0

Lakáshitel munkanélkülieknek – igényelheti?

Lakáshitel munkanélkülieknek nem elérhető, azt csakis folyamatos munkaviszonnyal rendelkező igénylőknek lehet igényelni. Ha munkanélküliek lettünk, és tartósan azok is maradunk, akkor sajnos nem lesz szerencsénk a lakáshitel felvételében. Ugyanis ahhoz, hogy megkapjuk a lakáshitel, az kell, hogy legyen már régebb óta munkaviszonyunk.

Ez jelenleg úgy néz ki, hogy a próbaidő lejártáig – ha van munkahelyünk – sem kaphatunk még mindig lakáshitelt. Eddig a próbaidő három hónap volt, de 2013-tól, már hat hónapig is „hezitálhat” a munkáltató, tehát szerencsésebb, ha állás találás után fél év elteltével kérvényezünk lakáshitelt.

Lakáshitel munkanélkülieknek nem lehetséges

Lakáshitel munkanélkülieknek nem lehetséges

Akkor van nagyobb esélyünk lakáshitel felvételre, ha a munkaadó által kiadott munkáltatói igazoláson, valamint jövedelemigazoláson már látszik, hogy jóval a próbaidőn túl elhelyezkedtünk már, hiszen ennek hiányában szintén nem lehet lakáshitelt igényelni sehol. A lakáshitel másik feltétele, hogy meglegyen a kellő ingatlanfedezet. Ha ezzel sem rendelkezünk, akkor sem tudunk lakáshitel igényelni.

Az ingatlan fedezet értékének maximum 60 vagy 70%-át tudjuk csak megigényelni, mint lakáshitel összeg. Nem feltétlenül szükséges azt az ingatlant fedezetként beadni, melyet megvásárolni, vagy felújítani szeretnénk, lehet ez egy másik ingatlan is, de akkor a zálogszerződésen a zálogkötelezettek sem mi leszünk, hanem a fedezetként szolgáló ingatlan tulajdonosai. Ahhoz, hogy a lakáshitel szerződés érvényes legyen, az kell, hogy aláíráskor a zálogkötelezettek is megjelenjenek.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752