0

Lakáshitel szerződés minta – hogy néz ki?

Lakáshitel szerződés minta elérhető a bankok fiókjaiban. Ha eldöntöttük már, hogy lakáshitelre van szükségünk, akkor mindenképpen érdemes több bank fiókjába is befáradni, hogy megismerhessük a legfrissebb kondíciókat, hirdetményeket, és megnézzük, hogy is néz ki pontosan egy lakáshitel szerződés. A szerződés első része a lakáshitel igénylők személyes adatainak okmányokból való felvitele.

Itt szükség van a személyi igazolványra, lakcímkártyára és adókártyára. Mindegyikről fénymásolat is készül. A szerződés további pontja, a lakáshitel szerződés jellege, valamint a hitelösszeg, a pontos futamidő, és az aktuális kamat szerinti első törlesztő részlet összege is. Ezek után néhány a lakáshitelre vonatkozó általános rendelkezés a banki utasításoknak megfelelően.

Olvassuk el alaposan mielőtt aláírjuk a lakáshitel szerződést

Olvassuk el alaposan mielőtt aláírjuk a lakáshitel szerződést

A szerződés kitér a jelzálogra is, és a nemfizetés esetleges jogkövetkezményeit is részletesen taglalja. A kész lakáshitel szerződést dátummal és pecséttel látja el a bank képviselője, és tanúztatni is kell. A szerződést közjegyző előtt hitelesítetni is kell, mi több, közokirat készül belőle több példányban, melyből egy a közjegyzőnél, egy nálunk, egy pedig a banknál marad.

A lakáshitel szerződést minden a lakáshitelben szereplő félnek alá kell írnia, tehát az adósnak, az adóstársaknak, a zálogkötelezettnek, és ha van, akkor a készfizető kezesnek is. Mivel a lakáshitel jelzálog hitel is egyben, így jelzálog szerződés is köttetik, melyben a jelzálog típusa, értéke, és jellege szerepel, valamint a zálogkötelezettek személyes adatai.

  
Iktatva: Kiváltás, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752