0

Lakáshitel szerződés módosítása

Lakáshitel szerződés módosítása többféleképpen lehetséges. A pénzintézetek egyre több lehetőséget kínálnak fel, főleg azon ügyfeleik részére, akik valamilyen rajtuk kívül álló okok miatt nem tudják az eredeti szerződésben foglaltakat teljesíteni. A lakáshitel szerződés nem teljesítése esetén mindenképpen időben forduljunk az adott bank ügyintézőjéhez.

Amennyiben nem tudjuk fizetni a lakáshitel törlesztő részletét, akkor legjobb, ha előre látjuk, hogy probléma várható a közeljövőben; mindenképpen keressük fel azt az intézményt ahonnan felvettük a lakáshitelt. Minél előbb jelezzük a gondot, annál jobb. Lakáshitel szerződés módosítása esetén kérhetünk egy bizonyos időre haladékot.

Időben szerződjük át ha lehetséges

Időben szerződjük át ha lehetséges

Ehhez általában nem kell átszerződni, elég egy a bankkal kötött írásbeli megállapodás. Amennyiben már tudjuk fizetni a hitelt, úgy azt akár vissza is vonhatjuk. Ha azonban nagyobb a gond és tartósan nem tudjuk fizetni a lakáshitel törlesztő részletét, akkor átszerződés javasolt. Átszerződni kell, ha a lakáshitel törlesztő részletét szeretnénk lecsökkenteni, ez esetben olyan szerződésmódosítás szükséges, mely a futamidő kitolásával csökkenti a havi annuitást.

Átszerződés javasolt általában akkor is, ha bizonyos ideig csak kamatot kívánjuk fizetni. Ha nem láttuk előre a gondot és már felgyülemlett egy bizonyos összegű tartozás, úgy a pénzintézetek általában tőkésítik a hátralékot, és ezzel nullázzák le az elmaradást. Továbbá egyéb lehetőség, hogy a kormány 2013. május 31-ig hosszabbította meg a rögzített árfolyamú törlesztés igénylését. Az átszerződést közokiratba kell foglalni.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752