0

Lakáshitel törlesztés középárfolyamon – mennyit nyerek?

Lakáshitel törlesztése középárfolyamon, sőt erre törvény kötelezi a bankokat már egy jó ideje. ha lakáshitellel rendelkezünk, csak akkor lehetséges a deviza hitelünket középárfolyamon törleszteni, ha szabad felhasználású a deviza hitelünk, akkor viszont, még mindig a piaci árfolyamon kell törlesztenünk. A lakáshitel havi törlesztésén nem változtat magán a deviza összegen, csak az távlátásnál van a módosítás.

Deviza alapú lakáshitel esetén, a piaci árfolyam és a középfolyam között 3-10 forint , lehet , de ez árfolyam és devizafüggő is. Minél magasabb egy devizának az árfolyam,a, annál nagyobb az olló. Például egy svájci frank piaci árfolyam és középárfolyam között körülbelül 5-10 forint van, addig az eurónál ez akár 15 forint is lehet, de japán yen esetében szinte elhanyagolható a különbség: csak pár fillér.

Néhány eurót nyerhetünk

Néhány eurót nyerhetünk

Ha a lakáshitelünk havi törlesztője 100 euró, akkor körülbelül 1500 ft-ot, ha 100 svájci frank, akkor 500-1000 forintot nyerünk havonta. Ez persze nem sok, de ha években mérjük, akkor perszenem elhanyagolható. Azonban új deviza alapú lakáshitelt már nem lehet felvenni, így nem érdemes arra apellálni, hogy az új hitelt már középárfolyamon tudjuk fizetni.

Lakáshitel törlesztése középárfolyamon egészen a futamidő végéig lehetséges már, nem kell attól tartanunk, hogy ez idővel megszűnik. Ha esetleg nem középárfolyamon számolja a számlavezető bankunk a lakáshitelünket, akkor mindenképpen érdemes szólni, vagy panaszt tenni, és akár visszamenőleg is visszakérni a többletbefizetést.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752