0

Lakáshitel törlesztés számítás

Lakáshitel törlesztés számítás elő és utókalkulációval is számolható. Ha még nem döntöttük el, hogy milyen lakáshitelt szeretnénk, de azt már tudjunk, hogy szükségünk lesz rá és már a megfelelő ingatlant is kinéztük, akkor nyugodtan készíthetünk magunknak otthon egy előkalkulációt, mellyel nagyjából meg tudjuk állapítani, hogy mekkora lesz a lakáshitel törlesztő részlete.

Ha elkészült az előkalkuláció, akkor fáradjunk be a legközelebbi bankfiókba és igényeljük meg a lakáshitelt. Ugyanis igénylés előtt a fiókban is fog készülni egy kalkuláció, melynek eredménye – hogy ha pontosak voltunk akkor –  nagyban fog hasonlítani a mi saját előkalkulációnkhoz, melyet otthon csináltunk.

A lakáshitel törlesztő részlete otthon is kiszámolható

A lakáshitel törlesztő részlete otthon is kiszámolható

Ha kiszámolta a fiók is, hogy mennyi lesz a lakáshitelünk havi törlesztő részlete, és annak összege nekünk is megfelelő, akkor kitölthetjük a lakáshitel igénylő dokumentumokat. A lakáshitel elbírálása kb. 3-5 hét a hiánytalanul kitöltött igénylés leadása után. Miután elbírálták, és megkaptuk a lakáshitel tervezetet és rendben találtunk, akkor alá is írhatjuk. A folyósítás 1-2 hetet vesz pluszban igénybe.

Lakáshitel utókalkuláció is készülhet. ennek több oka is lehet. A bankok bizonyos időközönként változtatják a kamatot, vagy az általános feltételeket, és ilyenkor utókalkuláció is készül, mellyel kiderül, hogy az ügyfél hitelén milyen változások történnek, és éppen csökken vagy emelkedik a havi törlesztő részlet. Ha az utókalkuláció során számunkra kedvezőtlen eredmény születik netán, akkor lehetőségünk van átszerződni a bankkal.

 

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752