2

Lakáshitel törlesztő kalkulátor

Lakáshitel törlesztő kalkulátor letölthető és használható szinte bármelyik magyar pénzintézet honlapjáról, amelyik lakáshitelt nyújt. Ahogy fejlődik a technika, egyre több helyen egyre komplexebb megoldásokkal találkozhatunk. A lakáshitel törlesztő kalkulátor használata általában igen egyszerű, nem kíván semmilyen pénzügyes vagy gazdasági tudást, egész egyszerűen csak ki kell tölteni a megfelelő adatokkal.

Ezek a törlesztő kalkulátorok legtöbb esetben kétféleképpen érhetőek el. Vagy interneten az egyik bank online felületén tölthetjük ki, vagy letölthető kalkulátort kapunk Excel-táblázat formájában. Az Excel-táblázat megoldás azért ésszerűbb, mert az adatokat utána magunktól, az internet használata nélkül tudjuk változtatni, módosítani. Ezzel elérhetővé válik, hogy otthonról, kényelmesen számolgassunk.

Saját gépünkön kiszámíthatjuk a törlesztőt

Saját gépünkön kiszámíthatjuk a törlesztőt

A lakáshitel törlesztő kalkulátor kitöltése során a havi fix bevételünket kell felvinni, mely általában a fizetésünk. Be kell írnunk, hogy mekkora összeget szeretnénk, és várhatóan hány évig szeretnénk azt törleszteni. Ha ezzel megvagyunk, akkor ki fogja dobni, hogy a megadott adatokkal, mennyi lesz a havonta törlesztendő lakáshitel összege. Természetesen kiszámolhatjuk másképp is: ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy mekkora hitelösszeghez juthatunk akkor, meg kell adnunk, hogy havonta mekkora törlesztő részletet tudunk vállalni.

Fontos persze tudni, hogy ezek a kalkulátorok tájékoztató jellegű adatokat szolgáltatnak csak, abból a célból kerültek elérhetővé, hogy előzetes iránymutatást biztosítsanak a lakáshitel igénylőnek. Amennyiben lakáshitelt igénylünk, mindenképpen legalább egy telefonos időpont-kérés után be kell fáradnunk egy bankba, és személyes ügyintézés során, részletesen tájékozódni kell az aktuális kondíciókról.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

2 hozzászólás "Lakáshitel törlesztő kalkulátor"

  1. Gulyás Ildikó szerint:

    110 000ft havi jövedelem+ adóstárs 85.000ft , 5000000- ft 15 évre

  2. Szántó Rozika szerint:

    167000 nettó +80000nettó fiatal pár, használtlakás vásárlásra kb 25évre Köszi!

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752