0

Lakáshitel ügyintézési idő

Lakáshitel ügyintézési idő több mindentől függ. Általánosságban elmondható, hogy 1-2 hónapnál nem szokott tovább tartani. Természetesen minél egyszerűbb ügyletről van szó, annál gyorsabban és minél bonyolultabb, annál hosszabb ideig tarthat, míg az igénylés leadásától eljutunk a lakáshitel folyósításáig.

Az igénylésnél a dokumentumok beszerzése szokta általában nagyon lelassítani az ügyet. Sajnos sem a földhivatal, sem a NAV nem érdekelt igazán abban, hogy gyorsan működjenek, így van hogy egy-két nap helyett egy hetet is kell várni egy-egy igazolás kiadására. Talán a leggyorsabban a munkáltatói jövedelemigazolást lehet a leggyorsabban beszerezni, hiszen a munkáltatónkat közvetlenül ismerjük, így akár sürgettetni is tudjuk az ügyintézést.

A lakáshitelt 1-2 hónap alatt folyósítják

A lakáshitelt 1-2 hónap alatt folyósítják

Másik lassító tényező lehet a jelzálognak szánt ingatlan elhelyezkedése. Hiszen ha az ingatlan messze található, akkor oda az ingatlan értékbecslő is általában lassabban, vagy nehezebben jut el, akad olyan ingatlan is, melyet kifejezetten nehéz megtalálni, főleg ha csak helyrajzi szám áll az értékbecslő rendelkezésére. Ha minden dokumentum le van adva, és az értékbecslő is végzett, akkor készül egy kalkuláció, ahol kiderül, hogy mekkora lesz a lakáshitel törlesztő részlete, mekkora lesz a kamat, és a futamidő mértéke.

Ez alapján készül el a lakáshitel szerződés tervezet, melyet ha az ügyfél rendben talál, akkor a közjegyző előtt az összes a lakáshitel- és jelzálogszerződésben szereplő személynek meg kell jelennie és alá kell írnia. Ebből a két szerződésből közokirat is készül.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752