0

Lakáshitel végtörlesztés

Lakáshitel végtörlesztés esetén az egész lakáshitel, teljes összegét egy összegben visszafizetjük. Ez akkor lehetséges, ha rendelkezünk elegendő pénzösszeggel ahhoz, hogy az egész hitel egyben legyen kifizetve. Ha még nincs meg ez a pénz, akkor vehetünk fel lakáshitel egy másik banktól és végtörleszthetjük a meglévő lakáshitelt, de akár bizonyos esetekben a jelzálognak szánt ingatlant s eladhatjuk és abból fizetjük vissza.

Jót tudni, hogy ehhez a lakáshitel számlánkat vezető bank engedélyére is szükség van, és általában csak akkor szokták engedélyezni, ha már az adós bajban van és nem tudja fizetni a hiteleit. Mielőtt végtörlesztünk, ki kell kérni a banktól egy még aktuálisan fennálló tőketartozásról szóló igazolást, hogy tudjuk, mekkora összeget kell kifizetnünk.

A lakáshitel végtörlesztése 3-4 hetet vesz igénybe

A lakáshitel végtörlesztése 3-4 hetet vesz igénybe

A végtörlesztés megindításakor egy erről szóló kérvényt kell kitöltenünk, majd meg kell várni , még a banktól megérkezik a visszajelzés, hogy engedik-e vagy sem. Ez általában 2 héten belül  szokott megtörténni. Ha engedélyezik a kérésünket, akkor meg kell beszélnünk a banki ügyintézővel, hogy milyen ütemben és mikor legyen az összeg átutalva. Amint az átutalás is megtörtént, a bank betörleszti az összeget a lakáshitelbe.

Amennyiben megtörtént betörlesztés, akkor már tudjuk kérni a bankot, hogy törölje a jelzálog jogát az ingatlanunkról. Ha már ez is megtörtént, akkor elmondhatjuk a végtörlesztés sikeresen lezárult, ezzel gyakorlatilag további teendőnk nincsen. Azonban ne felejtsük el, hogy attól, hogy végtörlesztettünk, még nem szakadt meg a bankkal minden kapcsolat, a számlánk magától nem záródik be.

  
Iktatva: Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752