0

Lakáshitel végtörlesztése

Lakáshitel végtörlesztése 2013-ban is lehetséges. Azonban devizahitel esetében, aki a rögzített árfolyamú (svájci frank esetében 180 forint, euró esetében 250 forint, japán jen esetében 2 forint) végtörlesztést szeretne, az már sajnos lemaradt róla. Devizahitelt végtörleszteni mai napon csak aktuális árfolyamon lehet. Forint alapú lakáshitel esetében természetesen nem áll fent a devizahitelhez hasonló árfolyamkockázati probléma, azt forintban kell végtörleszteni.

A végtörlesztésre általában az ügyfél igénybejelentésétől számított 60 nap áll rendelkezésre a pénzintézeteknél, és jelenleg nem tudni semmi olyan szankcióról, amelyet az esetben alkalmaznának, ha ettől visszalépünk vagy nem teljesítjük időben. Az ügyfél dolga, hogy 60 napon belül a szükséges összeget előteremtse. Minden pénzintézet kötelezve van arra, hogy lakáshitel végtörlesztési kérelmet tudomásul vegye.

Minden fillér számít

Minden fillér számít

Lakáshitel végtörlesztése előtt, a pénzintézettől ki kell kérnünk egy hivatalos teljes tőketartozásról szóló iratot, mely tartalmazza a pontos végtörlesztendő összeget. Végtörlesztés esetén a teljes fennálló tőketartozást ki kell fizetni. Könnyű dolgunk van, ha már rendelkezésünkre áll a megfelelő összeg, azonban, ha hitelből szeretnénk végtörleszteni, akkor érdemes a hitel igénylését minél hamarabb elindítani, hogy a végtörlesztéshez szükséges 60 napba beleférjünk.

Ha a már meglévő lakáshitelünket egy másik lakáshitellel szeretnénk kiváltani, akkor az is végtörlesztésnek minősül. Azonban abban az esetben, ha valaki a tulajdonában lévő ingatlan eladásából kíván végtörleszteni, azoknak le kell adózni a lakáseladás után, mely adó befizetésével csökkenhet a végtörlesztésre szánt összeg.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752