0

Lakáshitelek 2014

Lakáshitelek 2014-ben is széles körben igényelhetőek, azonban az új év hozhat változásokat. Ezek a változások érinthetik a jelenlegi lakáshitel konstrukciókat is, és hozhatnak újabbakat is. A lakáshitelek közül a piacai alapú lakáshitel az amelyik nagy valószínűséggel nem nagyon fog változni, és maradnak a régi kondíciók. A piaci alapú lakáshitel lényege, hogy az alapkamatot, melyet nagyjából a piac reagálása alapján állít ide vagy oda a Magyar Nemzeti Bank.

Jelenleg történelmi mélyponton van, ezért a lakáshitelek többsége most viszonylag piaci alapon elég kedvező kamatozással érhető el. Ezek a lakáshitelek jelenleg a legkapósabbak, és mivel alacsony a kamat valószínűleg ezek lesznek idén is a legkelendőbbek, főleg, hogy a jegyben még lejjebb akarja vinni a kamatot.

Lakáshitelek 2014-ben is

Lakáshitelek 2014-ben is

A másik lakáshitel típus a kamattámogatott lakáshitel, melynél a támogatás mértéke attól függ, hogy milyen a vagyoni helyzetünk, hány gyermekünk van, és mekkora ingatlanban élünk. Minél több gyermek él egy háztartásban, annál nagyobb lesz a kamattámogatás, melyet az állam biztosít a bankokon keresztül. Az idén a nagy várományos a kiterjesztett közalkalmazotti lakáshitel, melyet a közfoglalkoztatottaknak szeretne a bankokon keresztül a kormány segíteni szintén kamattámogatással.

Ez esetben az egészségügyi dolgozókon át a honvédségi dolgozókig, minden közszférában dolgozó igényelhetné ezt a hitelt. 2014-ben a másik újítás, hogy már cafeteriából is lakáshitelt törleszteni, közvetlenül a munkáltató fizetheti be a lakáshitel számlára a cafeteria összegét, és ez teljesen adómentes. Sajnos ezt a kormány az év évgén szavazta meg, amikor már sok cég és a munkavállalók is döntöttek a következő évi cafeteriáról, de nyártól már kérhetik.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752