0

Lakáshitelek fedezet nélkül

Lakáshitelek fedezet nélkül csak nagyon indokolt esetben igényelhetőek, hiszen az ingatlan fedezet mindig is nagyon fontos volt, annak érdekében, hogy a bankok megfelelő mennyiségű biztosítékot kapjanak a kibocsátott hitelekre. Nagyon fontos, hogy egy lakáshitel mögött egy valódi érték, egy megbízható fedezet álljon, mely probléma esetén értékesíthető és megtérül a kár.

Legalább egy ingatlan fedezetet mindenképpen be kell vonni a lakáshitel ügyletbe szükséges, viszont ha lakáshitelt szándékozunk felvenni, akkor nem kötelező arra az ingatlanra bejegyeztetni a jelzálogjogot amelyet meg kívánunk vásárolni, hanem az valaki más által birtokolt ingatlan is. Lehet az családtagjaink vagy barátaink, esetleg ismerőseink ingatlanja mint fedezet, ha tudják vállalni az ezzel járó kockázatot, és azt, hogy zálogkötelezettként szerepelni fognak az adós lakáshitel ügyletében.

Lakáshitel fedezet nélkül csak ritkán folyósítható

Lakáshitel fedezet nélkül csak ritkán folyósítható

A lakáshitel bírálata folyamán, a bank kiküld egy általa megbízott ingatlanbecslőt, aki felméri az ingatlan értékét, a pénzintézet szakemberei pedig kiszámolják, hogy ennek mekkora hányada (általában 60-80%) adható ki a lakáshitel összegeként. Jól érzékelhető tehát, hogy ingatlanfedezet nélkül lakáshitelt nem tudunk sikerrel igényelni, mindenképpen szükségeltetik legalább egy, vagy több ingatlan bevonása fedezeti biztosításképpen.

Ha ez megtörtént, akkor már csak 3-4 hét kell a folyósításig, esetenként kevesebb, 1-2 hét is elég. A legtöbb esetben a lakáshitel folyósítása arra a banknak a számlájára kerül, ahonnan a lakáshitelt vesszük fel. Ritkán előfordulhat, hogy készpénzben adják oda külön kérésre.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Önerő Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752