0

Lakáshitelek feltételei

Lakáshitelek elvételének a feltételeit érdemes mindenképpen letisztázni előre, mielőtt belevágunk a lakáshitel igénylésébe. Ezeket a feltételeket a bankok és a hitelintézetek igen komolyan veszik tehát, jó ha felkészülten érkezünk. A korhatárok és az ingatlan fedezet, valamint az önerő olyan feltételek, melyek mellől csak nagyon kivételes esetben mondanak le a bankok.

Másik fontos feltétel, hogy magyar állampolgárok legyünk, vagy devizabelföldiek, azaz külföldi állampolgárok, Magyarországon bejelentett ingatlannal. Ha van házastársunk akkor a másik feltétel, hogy a házastárs automatikusan adóstársként fog szerepelni a hitelügyletben – ettől sem gyakran tekintenek el a pénzintézetek. Mivel egy lakáshitel egyben jelzálog hitel is egyben, ezért mindenképpen kell, hogy rendelkezzünk kellő ingatlanfedezettel is, melynek 60 vagy 70%-t számítják bele a lakáshitel ügyletbe.

Lakáshitelek feltételei között szerepel az ingatlanfedezet is

Lakáshitelek feltételei között szerepel az ingatlanfedezet is

Ha ezek rendben vannak, akkor a bankok alaposan megvizsgálják az anyagi helyzetünket is, nemcsak hitel, de bevétel oldalról is. Megnézik az előre megkért jövedelemigazolást, is kikalkulálják, hogy abból mekkora lakáshitelre lehetünk jogosultak. Minél jobb, magasabb fizetésünk van, annál jobb kamatokkal kaphatunk magasabb összegű lakáshitelt.

Ha az igényléssel minden rendben van, akkor a bankoknak nagyjából 3-4 hétre van szükségük ahhoz, hogy az újonnan megnyitott vagy már meglévő bankszámlánkra utalják (folyósítsák) a lakáshitel összegét. Nagyon fontos, hogy lakáshitel lévén kizárólag lakáscélra fordíthatjuk az összeget, melyet be is kell bizonyítanunk akár adás-vételi szerződéssel, akár a felújításból készült számlákkal, melyet meg is kell őriznünk.

 

 

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752