2

Lakáshitelek fiataloknak – érdemes igényelni

Lakáshitelek felvétele fiataloknak is lehetséges, azonban természetesen csak felnőtt, nagykorú természetesen belföldi személy igényelheti, tehát egyértelmű, hogy kiskorú ezt nem teheti meg, még akkor sem, ha bármilyen jogcímen jövedelemhez jut. Ezt nagyon szigorú törvények szabályozzák, áthágni nem lehet.

Lakáshitelek igénylése fiatal (már nagykorú) korban azért érdemes, mert fiatalságuk lévén még előttük áll az élet, így az akár 25 vagy 30 éves futamidő - mellyel a lakáshitel igényelhetik – ugyan hosszan telik el, de a törlesztő részlete egy fiatalnak sokkal alacsonyabb, mint egy 35-45 év körüli igénylő esetén.

Lakáshitelt fiataloknak érdemes felvenni

Lakáshitelt fiataloknak érdemes felvenni

Azonban önrészre, valamilyen önerőre még fiatal korban is szükség lehet. Akkor igényelhetünk ezeken túl lakáshitelt, ha a munkahelyünkön már legalább három vagy hat hónapja dolgozunk (de a próbaidőn már biztosan túl vagyunk). Az igényléshez a munkahelyünkről ki kell majd kérnünk egy jövedelemigazolást is, mellyel bizonyítjuk, hogy mennyi a havi nettó munkabérünk.  A lakáshitel csak jelzáloghitelként működik, tehát valamilyen ingatlant mindenképpen fel kell ajánlanunk mint fedezetet.

A jelzálog szerződésben lesz végül rögzítve, hogy melyik ingatlanról van szó, ki vagy kik lesznek a zálogkötelezettek és kinek kell felelnie, ha a lakáshitel nem lesz fizetve. Összességében fiataloknak a legérdemesebb a lakáshitelbe belevágnia, hiszen minél előbb jutnak lakáshoz, annál hamarabb vállalhatnak gyermeket. Sőt, ha már van gyermekük akkor államilag kamat-támogatott lakáshitelhez is hozzájuthatnak.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

2 hozzászólás "Lakáshitelek fiataloknak – érdemes igényelni"

 1. Juhász Beáta szerint:

  Jó Napot Kívánok!
  Használt családi házat szeretnénk vásárolni. Rendszeres havi jövedelemmel rendelkezünk ami folyószámlára érkezik. 4.000.000. ft-ot szeretnénk felvenni.
  Milyen feltételekkel ad kölcsönt a bank?
  Választ köszönöm.
  Üdv: Juhász Beáta.

 2. Sándor Adél szerint:

  Jó napot!
  4,5 Millió Ftot szeretnénk igényelni párommal.Viszont a bank 1.5 millió önerőt kér
  Mivel rövidebb időn belül szeretnénk költözni,(házat venni)önerő összegyüjtése min. még 4 év.
  Milyen lehetőségeink vannak?
  Válaszukat elöre is köszönöm.

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752