0

Lakáshitelt kiváltó lakáshitel

Lakáshitelt kiváltó lakáshitelt is lehet igényelni már, a lényege, hogy az előző lakáshitelt, ha már nem szeretnénk fizetni, akkor egy újabb konstrukcióval –  egy lehetőleg jobbal –  kiváltsuk a régit. Igazából különösebb akadálya ennek nincs, viszont a bankok nem nagyon szoktak neki örülni, mivel adott esetben elveszítenek egy ügyfelet.

Azonban a az ügyfél végtörleszteni szeretné az előző hitelét egy másik hitellel, akkor ennek végül is törvényi akadálya nincsen, megteheti. De mire is van ehhez szükség? Először is találni kell egy másik bankot, ahol sikerrel tudunk egy olyan lakáshitel konstrukciót találni, amivel az előző, már meglévő lakáshitelünket ki tudjunk váltani, de azt is úgy, hogy ott lehetőleg alacsonyabb legyen a törlesztő részlet és a futamidő is rövidebb legyen.

Új lakáshitelt is igényelhetünk, hogy a régit kiváltsuk vele

Új lakáshitelt is igényelhetünk, hogy a régit kiváltsuk vele

Optimális esetben egy ilyen lakáshitel igénylés 3-4 hét, a végtörlesztés pedig ugyan ennyi, így nagy időbeli differencia nincsen, azonban a földhivatal néha elbíbelődik néhány hetet azzal, hogy a jelzálogot átírja a másik bank részére a tulajdoni lapunkon. Amennyiben az új lakáshitelt már folyósította a bank, akkor a régi abból a pénzből lehet is már végtörleszteni.

Miután a végtörlesztés megtörtént, a régi lakáshitelünk törlődik, és már csak az új helyre kell a törlesztő részletet fizetnünk. Jó esetben az új lakáshitelt csak 1-2 hónap múlva kell csak elkezdeni fizetni, így 1-2 hónapnyi összeget meg is spórolhatunk magunknak. A régi lakáshitelünk számláját vezető bankban attól, hogy végtörlesztettük a lakáshitelt, a számlánk még él, így annak bezárásáról is adott esetben gondoskodnunk kell.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752