0

Lakáshitelt szeretnék felvenni

Lakáshitelt szeretnék felvenni! De mi ilyenkor a teendőm? Alaposan körül kell néznünk a piacon, hogy milyen lakáshitel konstrukciók érhetőek el. Össze kell, hogy hasonlítsuk mindegyik pénzintézet ajánlatát, hogy majd a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót ajánló banknál igényeljük a lakáshitelt.

Ha megtaláltuk a számunkra legjobbat, akkor telefonon vagy online egyeztessünk időpontot a fiókkal. Így el tudjuk kerülni a felesleges sorban állást, a felesleges várakozást és biztosak lehetünk benne, olyan tapasztalt lakáshiteles ügyintézőhöz kerülünk, aki érti a dolgát. Meg kell vele beszélnünk, hogy mi a lakáshitel célja (új lakás vásárlás, használt lakás vásárlás, építkezés vagy felújítás), és hogy mekkora összeget szeretnénk majd felvenni.

Lakáshitel felvételhez érdemes telefonon időpontot egyeztetni

Lakáshitel felvételhez érdemes telefonon időpontot egyeztetni

Meg kell beszélnünk, hogy milyen dokumentumok és papírok szükségesek a felvételhez, melyeket hiánytalanul be kell vinni magunkkal akkor, amikor a lakáshitel igénylést ki fogjuk tölteni. Jövedelem igazolására mindenképpen szükségünk lesz, ezt  a munkáltatónktól kell majd kikérni, valamint az adóhivatalhoz is be kell majd mennünk. A fiókban fog készülni egy előkalkuláció a várható kondíciókról, a felvehető hitelösszegről, futamidőről, és a törlesztő részletről is.

Ha minden rendben van, akkor a háttérosztályok 2-3 hét alatt meghozzák a döntést, melyet a fiókon keresztül az igénylő tudomására hoznak. Akár pozitív, akár negatív döntésről van szó, mindenképpen érdemes bemenni a fiókba, mert ha mégsem kapnánk meg a lakáshitelt, akkor módosított kondíciókkal akár újra megpróbálhatjuk az igénylést.

 

 

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752