1

Lakásvásárlási hitel aktív bárosoknak – felvehetik?

Lakásvásárlási hitel aktív bárosoknak elvileg nem lehetséges, ráadásul akkor sem ha a lakáshitel szereplője – legyen az adós, adóstárs, kezes, vagy készfizető kezes – fent van a BAR listán.

A BAR lista –  új neve KHR lista – szereplői közé akkor kerül fel valaki, ha nem tudja a hitelét fizetni, elmarad vele, és legalább három hónapon keresztül folyamatosan a mindenkori minimálbérrel el van maradva, és nem tudja a hátralékát sehogy sem kifizetni.

A lakáshitelhez a bankok ellenőrzik, hogy KHR -listán vagyunk-e

A lakáshitelhez a bankok ellenőrzik, hogy KHR -listán vagyunk-e

Ha ki sikerül kerülni az adósságból, és már nincs tartozásunk, akkor a KHR listán még ott maradunk aktív tagból passzív tagként egy évig. Az aktív KHR listások nem vehetnek fel nemhogy lakáshitelt, de semmilyen hitelt nem folyósít nekik senki, hiszen aktív tagként még ott vannak a KHR listán ami szerint még tartoznak, és nyilván egy pénzintézet nem válla be akkora kockázatot, hogy egy igen nagy tartozást felhalmozó embernek még hitelt is adjon, félve attól, hogy az új hitelt sem fogja tudni kifizetni.

A régi rendszerben még működött a KHR listásoknak való hitelnyújtás éppen azért, hogy az adós az előző hitelétől (ami a KHR listára kényszerítette őket) megszabaduljanak, de sajnos az emberek többsége ezzel visszaélt, és az újonnan felvett hitelből nem az előzőt fizették ki, hanem teljesen másra költötték a pénzt.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakásvásárlási hitel aktív bárosoknak – felvehetik?"

  1. Andrea szerint:

    Életmentő hitelt szeretnék

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752