0

Lakásvásárlási hitel feltételei – KHR-n nem szerepelhet!

Lakásvásárlási hitel feltételei között szerepel, hogy a lakáshitelt csak nagykorú személy veheti fel, méghozzá olyan nagykorú, aki magyar állampolgárságú. Ha nem magyar állampolgár szeretne Magyarországon lakáshitelt felvenni, akkor devizabelföldi személyként teheti meg, mely azt jelenti, hogy külföldi létére rendelkezik állandó, bejelentett magyarországi lakcímmel.

A lakáshitel felvételének másik sarkalatos kérdése a fedezet. Minél nagyobb a fedezet értéke, annál magasabb összegű lakáshitel felvételére lehetünk jogosultak. Kardinális kérdés még az igénylő anyagi helyzete, valamint a család havi nettó állandó fix bevétele, melyet munkáltatói igazolással igazolni is tud.

Magyar állampolgár vehet fel itthon lakáshitelt

Magyar állampolgár vehet fel itthon lakáshitelt

A bankok nagyon kis része ad csak minimálbért keresőknek lakáshitelt, mégis ez az elvárás: legalább a mindenkori minimálbért keresse meg az, aki a lakáshitelt fel szeretné venni. A lakáshitel igénylőjének legalább egy éve fennálló határozatlan munkaviszonnyal kell rendelkeznie, melynél a próbaideje már lejárt ezt is igazolnia kell a bank felé.

A másik fontos feltétel, hogy nem szerepelhet az ügyfél a KHR listán (régi nevén BAR lista), még ha lehet akkor passzív szerepben sem. A KHR listára úgy lehet felkerülni, ha valaki legalább 3 hónapon keresztül a mindenkori minimálbérnek megfelelő összeggel folyamatosan tartozik. A KHR listáról csak akkor lehet lekerülni, ha a tartozást teljesen kifizettük, és utána legalább egy éven át nem tartozunk igazoltan senki felé.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752