0

Lakásvásárlási hitel közalkalmazottaknak – adókedvezménnyel

A kedvezményes lakásvásárlási hitel közalkalmazottaknak is hamarosan elérhető lesz. A közalkalmazotti lakáshitel lényege, hogy az állami foglalkoztatású dolgozók is részesülhessenek olyan lakáshitelben melynek kedvezőbb a kamata az állami kamattámogatásnak köszönhetően.

Ha a hitel kamata alacsonyabb, akkor a havi törlesztő részlete is kisebb lesz. A közalkalmazotti lakáshitel fordítható új, vagy használt lakás vagy ház vásárlására, de akár fel is újíthatjuk, korszerűsíthetjük is az ingatlant. A lényeg, hogy a lakásvásárlási hitel elköltése lakáscélú legyen. A meglévő tulajdon bővítése is kivitelezhető, tehát akár egy újabb szobával is bővíthető a ház.

Lakásvásárlási hitel közalkalmazottaknak - adókedvezménnyel

Lakásvásárlási hitel közalkalmazottaknak – adókedvezménnyel

Ha nem már meglévő ingatlant szeretnénk vásárolni, hanem újat építenénk, akkor arra is van lehetőség, mert építései telket is vásárolhatunk, és arra építkezhetünk. A maximálisan felvehető hitelösszeg 20 vagy akár 30 millió forint is lehet – függően az ingatlan értékétől. Már álló épület bővítésére felvehető maximális hitelösszeg pedig 15 millió forint. A hitelt csak közalkalmazottak vehetik igénybe.

Közalkalmazottak a kórházi dolgozók, a mentősök, tűzoltók, rendvédelmi szervek dolgozói, és a közszférában dolgozó közigazgatási szervek munkavállalói is. Amennyiben valamelyikük felveszi ezt a típusú lakáshitelt, és közben megszűnik a közalkalmazotti státuszuk, akkor a lakáshitel automatikusan átvált piaci alapú lakáshitellé, azaz piaci alapon fog kamatozni, és megszűnik az állami kamattámogatás. Maga a hitel igénylés ugyan abban a formában történik mint egy sima lakáshitel esetében, csak itt tudnunk kell bizonyítani, hogy közalkalmazottak vagyunk.

 

  
Iktatva: Lakáshitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752