0

Lakásvásárlási hitel nyugdíjasoknak – akár még nekik is!

Lakásvásárlási hitel akár nyugdíjasoknak is felvehető, azonban aki nyugdíjas ne számítson magas hitelösszegre. A bankok a legtöbb esetben csak olyan igénylőnek folyósítanak lakáshitelt, akikben biztosak, hogy vissza is fogják tudni fizetni a hitelt, akiben pedig kockázatot látnak, azt vagy visszautasítják, vagy nagyon magas kamatfelárral adják csak oda neki a hitelt.

Ez várható a nyugdíjasok esetében is, hacsak nem egy kisebb összegű lakáscélú hitelt kívánnak igényelni. Ugyanis ha nem sok millió forintos lakáshitelt igényelnek, hanem pl. maximum 1 millió forintot, amit akár 1 éven belül is vissza tudnak a nyugdíjukból fizetni, akkor a bank örömmel folyósítja nekik is a hitelösszeget.

Kis összegű lakáshitelt akár nyugdíjas is igényelhet

Kis összegű lakáshitelt akár nyugdíjas is igényelhet

Az igényléshez szükség lesz a nyugdíjas igazolványra, mellyel bizonyítani tudják a nyugdíjas mivoltukat, illetve bankszámla kivonatot fog még a bank kérni, hogy lássa, hogy nyugdíj címszóval a leendő ügyfél rendszeres havi nyugdíj ellátásban részesül. Ha ezek rendben vannak, akkor már csak egy tehermentes ingatlanra van szükség, mint ingatlanfedezet, hiszen a lakáshitel egyben jelzáloghitel is, így mindenképpen meg kell kötni a lakáshitel szerződés mellé a jelzálog szerződést is.

Ha az igénylő nyugdíjas nem rendelkezik saját ingatlan tulajdonnal, akkor kérheti gyermeke, vagy akár unokája segítségét is, és be lehet terhelni egy másik ingatlant is, a banknak mindegy, hogy kinek a nevén van a jelzálognak szánt ház vagy lakás.

 

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752