0

Lakásvásárlási hitelek

Lakásvásárlási hitelek igényelhetőek olyan lakáscélú megvalósítandó dolgokra, melyet számlákkal, szerződésekkel tudunk igazolni, hogy valóban lakáscélra lett a hitel elköltve. A lakáshitel felvételénél a hitel felvételének célját is megkérdezik a bankok, és erre nekünk tudnunk kell válaszolni, mégpedig meg kell mondanunk, hogy használt vagy új lakást, illetve házat szeretnénk-e venni, vagy esetleg egy építési telket amin még építkezni is szeretnénk.

További lakáscél, amire még a lakásvásárlási hitelt fel lehet venni az a használt lakás felújítása, korszerűsítése, modernizálása. Családi ház, vagy nyaraló, hétvégi ház esetében pedig még bővítésre is költhetjük a felvett lakáshitel összeget.

Lakásvásárlási hitelek nemcsak lakásra

Lakásvásárlási hitelek nemcsak lakásra

A lakáshitel lényege, hogy csakis lakáscélra költhetjük el, és hogy ez bizonyítva is legyen, a bankok elkérik az adásvételi szerződést a lakás vagy ház vásárlásáról, illetve az eltett számlákat amiket a felújításkor, korszerűsítéskor kaptunk. Sőt, ezeket a számlákat meg kell őrizni, hogy egy esetleges hatósági ellenőrzéskor be tudjuk mutatni. Ezért sem szabad számla nélkül alkalmazni senkit, akit a lakáshitel összegéből fizetünk ki, mert nagyon kemény büntetésre számíthatunk!

A lakáshitelt egyben és szakaszosan is folyósíthatja a bank, lakás vagy ház vásárlásakor általában egy összegben, viszont ház vagy lakásépítésekor akár szakaszosan is folyósíthat az építkezés ütemének megfelelően. A lakásvásárlási hitelt akár 30 éves futamidőre is igényelhetjük már.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752