0

Mennyi a lakáshitelek esetében a kötelező önerő, amivel rendelkezni kell?

Napjainkban közel sem olyan egyszerű hitelhez jutni, mint néhány évvel ezelőtt volt. A válság következménye az lett, hogy a bankok már szigorított feltételekkel adtak csak kölcsönöket, melynek az volt az oka, hogy meg akarták akadályozni a felelőtlen pénzfelvételt, és a lakosság eladósodását. Míg régen lakáshitel igénylése önerő nélkül is szóba jöhetett, manapság már ez sem lehetséges.

Mennyi a lakáshitelek esetében a kötelező önerő, amivel rendelkezni kell?

Mennyi a lakáshitelek esetében a kötelező önerő, amivel rendelkezni kell?

Mennyi a lakáshitelek esetében a kötelező önerő, amivel rendelkezni kell? A kötelező önerőnek általában meg kell lennie a 20%- nak, ám ebben bankonként lehetnek változások, így a pontos információk végett érdemes lehet felkeresni személyesen egy bankot, és ott érdeklődni, hiszen ott fogják kapni a legnaprakészebb adatokat. A kötelező önerő függ általában a megvásárolni kívánt  ingatlan árától, a jövedelemtől, és attól is, hogy mekkora hitelre is van szüksége az igénylőknek.

Nem csak a kötelező önerővel kell azonban rendelkeznie annak, aki lakáshitelt szeretne igényelni, hanem egy sor egyéb feltételnek is meg kell még felelnie. Fontos még, hogy rendelkeznie kell az igénylőnek ingatanfedezettel, valamint bejelentett, legalább 3 hónapos munkaviszonnyal is.

Nem minden lakáshitel esetében szükséges azonban a kötelező önerő, hiszen vannak olyan hitelkonstrukciók is, amik nem ingatlan vásárlásról szólnak, hanem már a meglévő otthonok felújításáról, és kibővítéséről. Mivel ezek általában kisebb összegből is megoldhatóak, így elképzelhető, hogy a bank nem fog kérni önerőt az igénylés során.

  
Iktatva: Önerő Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752