0

Mennyi lakáshitelt kapok?

Az, hogy egy lakáshitel igénylő mennyi lakáshitelt kaphat, az több mindentől függ. A középpontban a jelzálog fedezetképpen szolgáló ingatlan értéke és értékbecslése áll. Illetve az igénylő rendszeres havi bevételeitől is sok minden függ. A lakáshitel igénylése és a folyósítása között standard esetben 4-6 hét áll. Néha több, néha kevesebb, mindenképpen ügyletfüggő.

A lakáshitel költsége általában 4-6%-a a lakáshitel összegének melyet lehet készpénzben is kifizetni, vagy a lakáshitel összegéhez hozzáadni. Általában önerő is szükséges, de ha az ingatlan fedezet értéke több mint megfelelő, akkor ettől akár el is tekinthet a bank. Ha átlagos (kb. bruttó 200-300 ezer forint) a fizetésünk és 20 évre szeretnénk lakáshitelt igényelni akkor nagyjából 5-10 millió forintot lehet igényelni.

Egy lakáshitel igénylő átlagosan 5 millió forintot kaphat

Egy lakáshitel igénylő átlagosan 5 millió forintot kaphat

A lakáshitel olykor a felhasználás céljától is függ. Ugyanis ha új házat vagy új lakást akarunk venni, akkor ahhoz jóval nagyobb hitel kell, és ehhez nagyobb fedezet és magasabb rendszeres havi bevétel is szükséges. Ha felújítani, korszerűsíteni szeretnénk meglévő ingatlanunkat, akkor kisebb összegre lesz szükség, könnyebb lesz 2-3 millió forintot igényelni.

Lakáshitel felvételéhez szükség lehet kezesre is. De adóstárs szinte minden lakáshitelhez kell, főleg, ha a házastársunkról van szó, mert neki kötelezően szerepelnie kell az ügyletben. Kamattámogatott lakáshitel felvételére is jogosultak lehetünk. Minél több gyermekünk van, annál nagyobb az államilag nyújtott kamatkedvezmény. Fontos, hogy a támogatást külön kérvényezni kell  a lakáshitel igénylés mellé.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752