0

Milyen lakáshitelt vegyek fel?

Mindenkinek olyan lakáshitelt kell felvennie, mely illeszkedik az anyagi helyzetéhez. De mit is jelent ez? A lakáshitelt egyszerűen magunkra kell szabni. Adott egy adós és egy adóstárs, és nekik adott a havi fix bevételük, fizetést kapnak, esetleg gyermekek után családi pótlékot vagy egyéb hivatalos juttatást.

Ezek a juttatások is beszámítanak a havi bevételbe, melyet a bank megvizsgál. Ha a bevételi oldal stimmel, akkor meg kell nézni a kiadási oldalt is. Mennyi és mire költünk egy hónapban, tudunk-e félretenni, és ha igen, akkor mennyit. Ha ki tudtuk számolni, hogy mennyi pénzt tudunk a lakáshitel összegére szánni havonta, akkor a jelzálogként szereplő ingatlan fedezetet is meg kell vizsgálnunk.

Nem csak a házat, a lakáshitelt is "fel kell építeni"

Nem csak a házat, a lakáshitelt is “fel kell építeni”

Mi is hívhatunk privát, maszek ingatlan értékbecslőt, de ha már beadtuk a lakáshitel igényünket, akkor a bank automatikusan ki fogja küldeni azt a szakembert akivel már le vannak régóta szerződve. Az ingatlan értéke kulcskérdés, hiszen a törlesztő részlet kiszámolásához elengedhetetlen. Kétféle lakáshitel közül választhatunk, ha már megvan, hogy mennyi lesz nagyjából a havi törlesztő részlet. Vehetünk fel piaci kamatozású lakáshitelt, és választhatunk kamattámogatott lakáshitel konstrukciót is.

Ha a piaci alapú lakáshitel választjuk, annak nagyjából 10-15% a kamata, mely csökkenthető, ha a havi bevételünk eléri a 2-400 ezer forintot. A kamattámogatott lakáshitel pedig akkor jár, ha van gyermekünk. Minél több a gyermek, annál nagyobb kamattámogatást kaphatunk. Ezzel a lakáshitel kamat kb. 3-4%-al csökkenthető.

 

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752